Secţiuni » Avocaţi
Avocaţi (UNBR, INPPA şi barouri)

Mi se pare chiar o alegere nefericită…


19 noiembrie 2018 | Augustin ZĂBRĂUŢANU

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night
Augustin Zăbrăuțanu

Augustin Zăbrăuțanu

Nu a existat niciodată un paradis fiscal serios, semnificativ, altul decât cele de pavilion care au specificul lor și sunt legate de shipping, le dau de o parte, să zicem Malta, Cipru, în zona noastră, eu știu Panama și Republica Moldova Giurgiulești, care stă foarte bine, dar în afară de aceasta, paradisurile fiscale eficiente au fost întotdeauna legate prin niște tratate bine făcute pe sistem Bermuda – Marea Britanie, Antilele Olandeze – Olanda. Altfel, nu funcționează. Ele, ca și paradisuri fiscale, au fost create pentru a permite unor economii dezvoltate, cu tradiție, să își optimizeze fiscal activitatea.

Nu ar trebui să ne mănânce pielea și să ne scărpinăm când îl mai auzim. Care să permită să devină competitivi și să poată să funcționeze și din rațiuni de taxe și nu numai. Sunt industrii de taxe care nu funcționează altfel. Industria asigurărilor mutuale în domeniul maritim, cluburile P&I funcționează pe acest sistem. Ele sunt deja niște mecanisme care au sute de ani. Aceasta este, până la urmă, o luptă. Nu o fi neapărat un război economic, dar parcă are un iz, până la urmă, în diverse forme. Că noi încercăm să îl băgăm într-o cutiuță și să ne uităm noi, ca state, și încercăm cu oarecare pudoare să spunem: ”Vedeți, este expus politic” și ne apucăm și traducem și implementăm expunerea publică. Mi se pare chiar o alegere nefericită, până la urmă, care poate duce foarte departe. Nu știu, un vector de opinie – mă gândeam – de ce nu ar fi? Pentru că, până la ,rațiunea cred că este aceasta: ”Domnule, ai putere în spate și poți să schimbi niște lucruri, trebuie să știm ce faci.”

Augustin Zăbrăuțanu
Managing Partner ZĂBRĂUȚANU POPESCU & ASOCIAȚII

* Opinie susținută în cadrul dezbaterii ”Spălarea de bani online. Partea a II-a”, ediția 223, organizată de Societatea de Științe Juridice (SSJ)

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică