TOP LEGAL
Înregistrările video sunt accesibile pentru membri şi parteneri. Cheltuială deductibilă fiscal. Reducere 39,6 euro pentru avocaţii din barourile Bucureşti, Ilfov, Dolj, Timiş, Prahova şi Sibiu. Se acordă 20 de puncte de pregătire profesională. UNBR încurajează extinderea naţională, detalii aici. Reducere 19,8 euro pentru executorii Camerei Executorilor Bucureşti, membrii UNELM şi notarii Camerei Notarilor Publici Bucureşti.
Abonare newsletter oficial JURIDICE.ro

Print Friendly, PDF & Email

Despre categorii de sisteme de fraudare

17.11.2018 | Mihai MAREȘ
Mihai Mareș

Mihai Mareș

Ordonanța de urgență nr. 66/2011 privind prevenirea, constatarea și sancționarea neregulilor apărute în obținerea și utilizarea fondurilor europene și/sau a fondurilor publice naționale aferente acestora are niște norme metodologice, aprobate printr-un HG nr. 875/2011 și aceste norme metodologice stabilesc anumite categorii de sisteme de fraudare, cu exemple concrete. Sunt vreo 16 categorii, dintre care aș menționa una care mi s-a părut interesantă, referitoare la nedeclararea conflictului de interese. De exemplu, când avem o legătură între structura acționariatului beneficiarului și ofertanții acestuia, să dăm un exemplu concret. Și a existat chiar o decizie de speță a Înaltei Curți, prin 2017, care a reținut că fapta inculpatului care nu a comunicat autorității contractante această situație de conflict de interese cu privire la care exista și obligația și în contextul existenței căreia nu se mai putea încheia contractul cu autoritatea, intră în contextul normei de incriminare de la art. 18 indice 1 alin. 1, care se referă la această folosire a documentelor inexacte sau incomplete.

Avocat drd. Mihai Mareș
Managing Partner, MAREȘ DANILESCU MAREȘ în asociere cu DAN LUPAȘCU

* Opinie susținută în cadrul dezbaterii ”Câte nereguli fac o fraudă? (fonduri europene), ediția 224, organizată de Societatea de Științe Juridice (SSJ)


Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.


Irina Maria STANCU


Oana ISPAS


Radu Slăvoiu


Livia Dianu-Buja


Ștefania Stoica


Luminița Malanciuc


Ioana-Olivia Voicu


Eduard Toma-Apostol


Florina-Lăcrămioara Drăgan