Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

Despre categorii de sisteme de fraudare


17 noiembrie 2018 | Mihai MAREȘ

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro
Mihai Mareș

Mihai Mareș

Ordonanța de urgență nr. 66/2011 privind prevenirea, constatarea și sancționarea neregulilor apărute în obținerea și utilizarea fondurilor europene și/sau a fondurilor publice naționale aferente acestora are niște norme metodologice, aprobate printr-un HG nr. 875/2011 și aceste norme metodologice stabilesc anumite categorii de sisteme de fraudare, cu exemple concrete. Sunt vreo 16 categorii, dintre care aș menționa una care mi s-a părut interesantă, referitoare la nedeclararea conflictului de interese. De exemplu, când avem o legătură între structura acționariatului beneficiarului și ofertanții acestuia, să dăm un exemplu concret. Și a existat chiar o decizie de speță a Înaltei Curți, prin 2017, care a reținut că fapta inculpatului care nu a comunicat autorității contractante această situație de conflict de interese cu privire la care exista și obligația și în contextul existenței căreia nu se mai putea încheia contractul cu autoritatea, intră în contextul normei de incriminare de la art. 18 indice 1 alin. 1, care se referă la această folosire a documentelor inexacte sau incomplete.

Avocat drd. Mihai Mareș
Managing Partner, MAREȘ DANILESCU MAREȘ în asociere cu DAN LUPAȘCU

* Opinie susținută în cadrul dezbaterii ”Câte nereguli fac o fraudă? (fonduri europene), ediția 224, organizată de Societatea de Științe Juridice (SSJ)

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii