Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Despre categorii de sisteme de fraudare
17.11.2018 | Mihai MAREȘ

Secţiuni: Drept penal, Fiscalitate, Opinii, Selected, UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust
Mihai Mareș

Mihai Mareș

Ordonanța de urgență nr. 66/2011 privind prevenirea, constatarea și sancționarea neregulilor apărute în obținerea și utilizarea fondurilor europene și/sau a fondurilor publice naționale aferente acestora are niște norme metodologice, aprobate printr-un HG nr. 875/2011 și aceste norme metodologice stabilesc anumite categorii de sisteme de fraudare, cu exemple concrete. Sunt vreo 16 categorii, dintre care aș menționa una care mi s-a părut interesantă, referitoare la nedeclararea conflictului de interese. De exemplu, când avem o legătură între structura acționariatului beneficiarului și ofertanții acestuia, să dăm un exemplu concret. Și a existat chiar o decizie de speță a Înaltei Curți, prin 2017, care a reținut că fapta inculpatului care nu a comunicat autorității contractante această situație de conflict de interese cu privire la care exista și obligația și în contextul existenței căreia nu se mai putea încheia contractul cu autoritatea, intră în contextul normei de incriminare de la art. 18 indice 1 alin. 1, care se referă la această folosire a documentelor inexacte sau incomplete.

Avocat drd. Mihai Mareș
Managing Partner, MAREȘ DANILESCU MAREȘ în asociere cu DAN LUPAȘCU

* Opinie susținută în cadrul dezbaterii ”Câte nereguli fac o fraudă? (fonduri europene), ediția 224, organizată de Societatea de Științe Juridice (SSJ)

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti