Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

În practică, am avut surprize foarte plăcute când…


16 noiembrie 2018 | Augustin ZĂBRĂUŢANU

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro
Augustin Zăbrăuțanu

Augustin Zăbrăuțanu

Aș vrea să precizez că am întâlnit situații practice: cel puțin pe criteriile de calificare legate de experiență relevantă sunt situații în care autorul falsului, care nu a avut cunoștință – și se dovedește lucrul acesta – de destinația pe care autorului fraudei și a uzului de fals l-a dat fondurilor europene, să nu fie parte a fraudei, să fi săvârșit infracțiunea de fals și atât, și să fie infracțiune, fără să fie fraudă la fondurile europene. Nu este neapărat să rămână în zona administrativă. Am întâlnit foarte rar cazuri, este adevărat, dar am întâlnit și în special pe acest criteriu, pe experiență relevantă, când îi zice unui partener să spună că s-a lucrat mai mult decât s-a lucrat, spunându-i că îi trebuie la o licitație, fără ca acesta să aibă idee despre ce licitație este vorba. Și am avut surprize foarte plăcute când chiar procurorul a luat în seamă acest aspect și l-a trimis în judecată doar pentru fals pe acel personaj, ceilalți pe drumul lor.

Avocat Augustin Zăbrăuțanu
ZĂBRĂUȚANU POPESCU & ASOCIAȚII

* Opinie susținută în cadrul dezbaterii ”Câte nereguli fac o fraudă? (fonduri europene), ediția 224, organizată de Societatea de Științe Juridice (SSJ)

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii