« Secţiuni « Articole « RNSJOpiniiPovestim cărţi
Opinii

În practică, am avut surprize foarte plăcute când…
16.11.2018 | Augustin ZĂBRĂUŢANU

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice
Augustin Zăbrăuțanu

Augustin Zăbrăuțanu

Aș vrea să precizez că am întâlnit situații practice: cel puțin pe criteriile de calificare legate de experiență relevantă sunt situații în care autorul falsului, care nu a avut cunoștință – și se dovedește lucrul acesta – de destinația pe care autorului fraudei și a uzului de fals l-a dat fondurilor europene, să nu fie parte a fraudei, să fi săvârșit infracțiunea de fals și atât, și să fie infracțiune, fără să fie fraudă la fondurile europene. Nu este neapărat să rămână în zona administrativă. Am întâlnit foarte rar cazuri, este adevărat, dar am întâlnit și în special pe acest criteriu, pe experiență relevantă, când îi zice unui partener să spună că s-a lucrat mai mult decât s-a lucrat, spunându-i că îi trebuie la o licitație, fără ca acesta să aibă idee despre ce licitație este vorba. Și am avut surprize foarte plăcute când chiar procurorul a luat în seamă acest aspect și l-a trimis în judecată doar pentru fals pe acel personaj, ceilalți pe drumul lor.

Avocat Augustin Zăbrăuțanu
ZĂBRĂUȚANU POPESCU & ASOCIAȚII

* Opinie susținută în cadrul dezbaterii ”Câte nereguli fac o fraudă? (fonduri europene), ediția 224, organizată de Societatea de Științe Juridice (SSJ)

 
Secţiuni: Drept penal, Fiscalitate, JURIDICE.ro, Opinii, Selected, UNBR+INPPA+Barouri | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD