Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

În practică, am avut surprize foarte plăcute când…
16.11.2018 | Augustin ZĂBRĂUŢANU

Secţiuni: Drept penal, Fiscalitate, Opinii, Selected, UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust
Augustin Zăbrăuțanu

Augustin Zăbrăuțanu

Aș vrea să precizez că am întâlnit situații practice: cel puțin pe criteriile de calificare legate de experiență relevantă sunt situații în care autorul falsului, care nu a avut cunoștință – și se dovedește lucrul acesta – de destinația pe care autorului fraudei și a uzului de fals l-a dat fondurilor europene, să nu fie parte a fraudei, să fi săvârșit infracțiunea de fals și atât, și să fie infracțiune, fără să fie fraudă la fondurile europene. Nu este neapărat să rămână în zona administrativă. Am întâlnit foarte rar cazuri, este adevărat, dar am întâlnit și în special pe acest criteriu, pe experiență relevantă, când îi zice unui partener să spună că s-a lucrat mai mult decât s-a lucrat, spunându-i că îi trebuie la o licitație, fără ca acesta să aibă idee despre ce licitație este vorba. Și am avut surprize foarte plăcute când chiar procurorul a luat în seamă acest aspect și l-a trimis în judecată doar pentru fals pe acel personaj, ceilalți pe drumul lor.

Avocat Augustin Zăbrăuțanu
ZĂBRĂUȚANU POPESCU & ASOCIAȚII

* Opinie susținută în cadrul dezbaterii ”Câte nereguli fac o fraudă? (fonduri europene), ediția 224, organizată de Societatea de Științe Juridice (SSJ)

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti