Pentru comunicare profesională JURIDICE.ro recomandă Infinit PR
TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

În practică, am avut surprize foarte plăcute când…

16.11.2018 | Augustin ZĂBRĂUŢANU
Abonare newsletter
Augustin Zăbrăuțanu

Augustin Zăbrăuțanu

Aș vrea să precizez că am întâlnit situații practice: cel puțin pe criteriile de calificare legate de experiență relevantă sunt situații în care autorul falsului, care nu a avut cunoștință – și se dovedește lucrul acesta – de destinația pe care autorului fraudei și a uzului de fals l-a dat fondurilor europene, să nu fie parte a fraudei, să fi săvârșit infracțiunea de fals și atât, și să fie infracțiune, fără să fie fraudă la fondurile europene. Nu este neapărat să rămână în zona administrativă. Am întâlnit foarte rar cazuri, este adevărat, dar am întâlnit și în special pe acest criteriu, pe experiență relevantă, când îi zice unui partener să spună că s-a lucrat mai mult decât s-a lucrat, spunându-i că îi trebuie la o licitație, fără ca acesta să aibă idee despre ce licitație este vorba. Și am avut surprize foarte plăcute când chiar procurorul a luat în seamă acest aspect și l-a trimis în judecată doar pentru fals pe acel personaj, ceilalți pe drumul lor.

Avocat Augustin Zăbrăuțanu
ZĂBRĂUȚANU POPESCU & ASOCIAȚII

* Opinie susținută în cadrul dezbaterii ”Câte nereguli fac o fraudă? (fonduri europene), ediția 224, organizată de Societatea de Științe Juridice (SSJ)

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week