« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE

Parlamentul European. Rezoluție ref. cazul Facebook-Cambridge Analytica
02.10.2018 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 24 octombrie 2018, Parlamentul European a adoptat o rezoluție prin care îndeamnă Facebook să permită agențiilor Uniunii Europene să realizeze un audit complet, pentru a evalua protecția și securitatea datelor personale ale utilizatorilor, ca urmare a scandalului provocat de accesarea ilegală și exploatarea abuzivă a datelor personale a 87 de milioane de utilizatori Facebook, potrivit unui comunicat.

Deputații europeni consideră că Facebook a încălcat atât încrederea utilizatorilor săi, cât și legislația Uniunii Europene și recomandă modificarea platformei astfel încât aceasta să fie în concordanță cu legea protecției datelor din UE.

Pentru a preveni imixtiunea electorală via rețelele sociale, deputații europeni propun:
– aplicarea online a garanțiilor electorale clasice « offline »: reguli referitoare la transparența și limitele cheltuielilor, la respectarea perioadelor de tăcere și la tratarea egală a candidaților
– facilitarea recunoașterii publicității politice online plătite și a organizațiilor din spatele acesteia
– interzicerea creării de profiluri cu scopuri electorale, inclusiv a utilizării comportamentelor online susceptibile de a scoate la iveală preferințele politice
– platformele de social media ar trebui să eticheteze conținutul difuzat de roboți, să accelereze procesul de suspendare a conturilor false și să colaboreze cu verificatorii de fake news și cu mediul academic pentru a lupta contra dezinformării
– ar trebui realizate investigații de către statele membre cu susținerea Eurojust, privind presupusa folosire abuzivă a spațiului politic online de către forțe străine.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.