Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

CCR. Vizită de documentare a unei delegații a Curții Constituționale din Republica Moldova
29.10.2018 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 26 octombrie 2018, Curtea Constituțională a României a informat că o delegație a Curții Constituționale a Republicii Moldova, compusă din Marcel Lupu și Vasile Oprea, asistenți judiciari, a efectuat o vizită de documentare și un schimb de experiență la CCR, în perioada 15-26 octombrie 2018, potrivit unui comunicat.

Vizita de lucru, coordonată de Benke Károly, magistrat-asistent șef, se înscrie în planul strânselor relații dintre cele două jurisdicții constituționale. Activitățile desfășurate pe parcursul vizitei au cuprins:
– activități cu caracter procedural
– discuții referitoare la organizarea, funcționarea și competența Curții Constituționale a României și procedura specifică acesteia cu precădere asupra procedurilor jurisdicționale în materia controlului constituționalității legilor înainte de promulgare și a soluţionării excepţiei de neconstituţionalitate ridicate în faţa instanţelor judecătoreşti sau de arbitraj comercial, la jurisprudența relevantă, precum și la aspecte legate de aplicarea deciziilor Curții Europene a Drepturilor Omului și Curții de Justiție a Uniunii Europene în sistemul judiciar național.

Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.