Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Senatul României, una dintre cele mai active camere parlamentare în relația cu Comisia Europeană în 2017
30.10.2018 | JURIDICE.ro

Luni, 29 octombrie 2018, Senatul României a informat că se află între primele zece dintre cele 41 de camere parlamentare care au transmis cel mai mare număr de opinii în 2016 și este considerat ca fiind unul dintre cele mai active în 2017, conform Raportului anual pe 2017 privind relațiile dintre Comisia Europeană și parlamentele naționale, potrivit unui comunicat.

Astfel, în anul 2017, Senatul României:
– a emis 33 de opinii
– a emis două avize motivate.

Gabriela Crețu, președintele Comisiei pentru Afaceri Europene: „Recordul nu constă în numărul de opinii trimise, ci în efortul permanent de a defini care este interesul nostru, aici, în țară, pentru fiecare domeniu. A-l transmite instituțiilor europene este doar pasul final. Uneori, ne place să ne cultivăm frustrări si să ne plângem că nu avem voce în Uniune. Activitatea Comisiei de Afaceri Europene – împreună cu a comisiilor de specialitate care s-au implicat – vrea să spună altceva. Ca să fii auzit, trebuie să vorbești! Vom face acest lucru în continuare, mai ales că dimensiunea parlamentară a Președinției României ne oferă și microfonul la care să vorbim și să ne facem auziți.”

Camera națională care a prezentat cel mai mare număr de opinii în 2017 a fost Adunarea Republicii Portugalia.


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.