Pentru comunicare profesională JURIDICE.ro recomandă Infinit PR
TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

Conferința Internațională a Comisarilor pentru Protecția Datelor și Confidențialitate – Bruxelles, 22-26 octombrie 2018. UPDATE: [ Cum a fost ] ANSPDCP

05.11.2018 | Alina MATEI, Andreea COMAN
Abonare newsletter
Alina Matei

Alina Matei

Andreea Coman

Andreea Coman

5 noiembrie 2018: Cea de a 40-a Conferință internațională a autorităților naționale de protecție a datelor personale s-a desfășurat sub egida dezbaterii implicațiilor de natură etică în respectarea protecției datelor personale, potrivit unui comunicat al autorității române de protecția datelor.

Rezoluțiile adoptate au vizat aspecte de real interes în contextul evoluțiilor tehnologice actuale și a preocupărilor referitoare la scopurile în care se utilizează datele personale.

Principalele rezoluții și declarații adoptate:
– Colaborarea dintre autoritățile de protecția a datelor personale și autoritățile de protecție a consumatorilor în scopul asigurării unei protecții adecvate a persoanelor într-o economie digitală (Resolution On Collaboration Between Data Protection Authorities And Consumer Protection Authorities For Better Protection Of Citizens And Consumers In The Digital Economy)
– Platformele de E-learning (Resolution On E-Learning Platforms)
– Etică și protecția datelor în inteligența artificială (Declaration On Ethics And Data Protection In Artifical Intelligence)
– Viitorul Conferinței Internaționale (Resolution On A Roadmap On The Future Of The International Conference).

Conferința a reliefat implicarea deosebită a autorităților naționale de protecția datelor din diferite state de pe toate continentele și preocuparea acestora pentru asigurarea unei reale protecții a drepturilor persoanelor fizice și din perpectiva implicațiilor de natură etică.

***

24 octombrie 2018: Autoritatea Europeană pentru Protecția Datelor a informat că a salutat peste 1000 de delegați la Parlamentul European, sosiți pentru a dezbate etica digitală, în cadrul celei de a 40-a Conferințe Internaționale a Comisarilor pentru Protecția Datelor și Confidențialitate, potrivit unui comunicat.

Conferința Internațională a Comisarilor pentru Protecția Datelor și Confidențialitate are loc la Bruxelles în perioada 22-26 octombrie 2018 și constă într-o sesiune închisă numai pentru membrii acreditați și observatori, o sesiune publică și evenimente secundare, cu evenimente suplimentare de confidențialitate care au loc la Sofia, Bulgaria.

Evenimentul se preconizează a fi unul spectaculos, atât prin numărul record de participanți, cât și prin calitatea acestora.

Giovanni Buttarelli, AEPD, a declarat: „Este o mare onoare să găzduim cea de-a 40-a ediție a acestei conferințe de prestigiu. Am reunit o linie superbă de vorbitori, reprezentând o gamă largă de discipline, naționalități și puncte de vedere și sunt mândru să văd această diversitate reflectată de cei 1132 de delegați. Prin evenimentul Dezbaterea eticii: demnitatea și respectul în viața determinată de date, ne propunem să stimulam o discuție onestă și informată despre ceea ce ne-a făcut și ne face tehnologia digitală ca indivizi și ca societăți, identificând valorile în pericol și ce trebuie făcut pentru a păstra lor.”

Avocat Alina Matei, Senior Partner SĂVESCU & ASOCIAŢII
Avocat Andreea Coman, Senior Associate SĂVESCU & ASOCIAŢII

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week