JURIDICE.ro
Înregistrările video sunt accesibile pentru membri şi parteneri. Cheltuială deductibilă fiscal. Reducere 39,6 euro pentru avocaţii din barourile Bucureşti, Ilfov, Dolj, Timiş, Prahova şi Sibiu. Se acordă 20 de puncte de pregătire profesională. UNBR încurajează extinderea naţională, detalii aici. Reducere 19,8 euro pentru executorii Camerei Executorilor Bucureşti, membrii UNELM şi notarii Camerei Notarilor Publici Bucureşti.
JURIDICE
Abonare newsletter oficial JURIDICE.ro

Print Friendly, PDF & Email

CEDO. Cauze împotriva României – 30 octombrie 2018. Prof. univ. dr. Iulia Motoc, membru în completele de judecată

31.10.2018 | JURIDICE.ro

Marți, 30 octombrie 2018, Curtea Europeană a Drepturilor Omului s-a pronunțat în următoarele cauze împotriva României:

1. Cauza Hănțescu împotriva României

Cu unanimitate, Curtea a constatat încălcarea art. 3 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, motiv pentru care statul român a fost obligat la plata sumei de 3.000 de euro către reclamant.

:: Hotărârea (în limba franceză)

2. Cauza Picu și alții împotriva României

Cu unanimitate, Curtea a constatat încălcarea art. 2 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, sub aspect procedural, motiv pentru care statul român a fost obligat la plata unor însemnate sume de bani către reclamanți (peste 1.000.000 de euro), pentru repararea prejudiciilor patrimoniale și nepatrimoniale și pentru acoperirea cheltuielilor de judecată.

:: Hotărârea (în limba engleză)

3. Cauza K.C. împotriva României

Cu unanimitate, Curtea a constatat încălcarea art. 6 alin (1) și (3) lit. c) și e) din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, motiv pentru care statul român a fost obligat la plata sumei de 3.000 de euro către reclamant.

:: Hotărârea (în limba engleză)

Din completele de judecată a făcut parte prof. univ. dr. Iulia Motoc, judecătorul român la CEDO.


Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.