Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept constituţional
Drept constituţional
DezbateriCărţiProfesionişti

Primarul Iașului dorește organizarea unui referendum național de revizuire a Constituției


1 noiembrie 2018 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept constituțional, Flux informații

Marti, 30 octombrie 2018, Mihai Chirica, Primarul Iasului, a semnat pentru declansarea unui referendum national de revizuire a Constitutiei, in cadrul unei campanii de strangere de semnaturi pentru unirea Basarabiei cu Romania, potrivit ziare.com.

Mihai Chirica: ”Este adevarat ca sunt printre primii semnatari, cu toate ca a mai fost o campanie pe care am desfasurat-o de Sarbatorile Iasiului, dar practic azi am avut lansarea oficiala a acestui demers. Nu este o incercare de a formaliza un lucru care pare atat de evident. Basarabia este parte a Romaniei si e o incercare de a lasa sub forma unui document, marea speranta a Romaniei de a se reintregi in granitele ei firesti naturale.

Si asta trebuie facuta prin legea suprema a acestui stat, care este Constitutia. Nu suntem singurul stat din lume care a facut acest lucru, motiv pentru care cred ca lucrurile bune trebuie preluate si aduse in atentia romanilor, oricunde se afla ei. Momentul acesta nu va putea fi exploatat cum se cuvine, avand in vedere ca astazi Romania este o tara dezbinata din cauza unei politici sustinute de dezbinare.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică