Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Începând cu luna mai a anului 2019, Elveția va elimina toate restricțiile pentru români
02.11.2018 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Joi, 1 noiembrie 2018, Elveția a anunțat că, începând cu sfârșitul lunii mai a anului 2019, va elimina toate restricțiile pentru cetățenii români care vor să muncească acolo, renunțând la o clauză de salvgardare care este activă din momentul aderării României la UE, potrivit hotnews.ro.

Anunțul a fost făcut de Alain Berset, președintele Confederației Elvețiene, aflat în vizită oficială la București.
Actualmente, potrivit datelor oficiale, în Elveția trăiesc 30.000 de cetățeni români.

Alain Berset a precizat că în momentul aderării României la UE, Elveția a trebuit să ia hotărârea de a lărgi această liberă circulație și la cetățenii români, un proces care a presupus mai multe etape în aplicarea lui și care au determinat menținerea acelor clauze.

Klaus Iohannis:Elveția, din motive pur tehnice a trebuit să revină la această, hai să nu-i spunem restricție, la aceste contingente, și, în condițiile în care mi s-a confirmat că discuțiile în societatea elvețiană sunt într-o notă pozitivă despre România, despre români, nu-mi rămâne decât să salut faptul că, începând cu sfârșitul lunii mai 2019, nu va mai exista nicio restricție”.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate