BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
Print Friendly, PDF & Email

Ziua Europeană a Egalității Salariale

03.11.2018 | Cristian JURA, Astrid Isabela BOGDAN
Abonare newsletter
Cristian Jura

Cristian Jura

Astrid Isabela Bogdan

Astrid Isabela Bogdan

2018:Ziua Europeană a Egalității Salariale este marcată, anul acesta, la data de 3 noiembrie.

Sediul materiei: Potrivit European Equal Pay Dayaceastă zi este dedicată luptei împotriva inegalității salariale dintre sexe, iar alegerea acesteia nu este deloc una întâmplătoare. Practic, femeile din Europa, încă mai câștigă cu 16% mai puțin decât bărbații, iar începând cu această zi, se consideră că anul de muncă pentru acestea s-a încheiat, ținând cont de faptul că acestea încetează, în mod simbolic, să mai fie plătite.

Anul acesta, PES abordează problematica diferențelor de salarii dintre femei și bărbați, precum și cea a stabilirii pensiilor. Mai mult, aceștia au efectuat un studiu, potrivit căruia diferența dintre sumele primite de femei și bărbați la pensie este de 39%.

 Frans Timmermansprim-vicepreședinte Comisiei Europene și comisarii Marianne Thyssen și Věra Jourová au declarat că „Femeile și bărbații sunt egali. Această egalitate este una dintre valorile fondatoare ale UE, însă acest lucru nu schimbă faptul că, în continuare, în comparație cu colegii lor bărbați, femeile lucrează de fapt două luni pe an fără plată. Nu mai putem accepta această situație.

În Europa, femeile câștigă cu 16,2 % mai puțin decât bărbații. Această diferență de remunerare dintre femei și bărbați nu este nedreaptă doar în principiu, ci și în practică, și face ca femeile să se afle într-o situație de precaritate pe toată durata carierei lor profesionale și chiar mai mult după pensionare, decalajul de pensii între bărbați și femei fiind de 36,6 %.

Deși nu există nicio soluție instant pentru a repara această inegalitate, există totuși căi prin care se pot realiza schimbări concrete. Comisia a prezentat o serie de propuneri care vizează soluționarea acestei probleme atât la locul de muncă, cât și acasă. Este urgent ca aceste propuneri să fie adoptate de Parlamentul European și de statele membre în cadrul Consiliului pentru a se obține rezultate concrete, de exemplu prin îmbunătățirea drepturilor părinților și ale îngrijitorilor care lucrează de a-și lua concediu pentru a avea grijă de familiile lor.

Noile date publicate astăzi subliniază importanța adoptării de urgență a legislației privind echilibrul dintre viața profesională și cea privată înaintată spre adoptare de către Comisia Europeană. Anul trecut, un european din trei nu a putut să-și ia concediul din motive familiale și doar patru bărbați din zece și-au luat (sau intenționează să își ia) concediu pentru creșterea copilului. Această situație nu este nici corectă, nici nu poate continua.”

De asemenea, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene ,,factorii care sunt la originea diferenței de remunerare între femei și bărbați sunt multipli: femeile lucrează mai frecvent cu fracțiune de normă, se confruntă în cariera lor profesională cu așa-numitul fenomen al „plafonului de sticlă”, lucrează în sectoare în care remunerațiile sunt mai mici sau sunt adesea obligate să își asume responsabilitatea principală pentru îngrijirea familiilor lor. Una dintre modalitățile prin care se pot găsi soluții pentru aceste probleme este îmbunătățirea echilibrului dintre viața profesională și cea privată a familiilor, care ar putea fi atins prin adoptarea propunerii de directivă înaintate de Comisie”. Mai mult, ,,În contextul Pilonului european al drepturilor sociale, Comisia a luat măsuri pentru a le permite părinților și îngrijitorilor care lucrează să aibă o evoluție mai bună în carieră și să aibă în același timp posibilitatea de a-și îngriji familiile. Propunerea Comisiei privind echilibrul dintre viața profesională și cea privată include dreptul tuturor taților de a beneficia de cel puțin 10 zile de concediu pentru nașterea copilului lor. De asemenea, concediul plătit pentru creșterea copilului ar urma să devină un drept netransferabil, egal pentru femei și bărbați, o măsură puternică prin care bărbații ar fi încurajați să profite de această oportunitate, mai degrabă decât să li se ceară femeilor să își pună pe planul doi cariera pentru o perioadă lungă de timp, în timp ce bărbații se întorc rapid la locul de muncă. În cele din urmă, propunerea Comisiei va spori participarea femeilor pe piața forței de muncă. Negocierile cu Parlamentul European și cu Consiliul sunt în curs și este posibil să se ajungă la un acord până la sfârșitul anului. Comisia îndeamnă toate părțile implicate să depună eforturi pentru a se ajunge la un compromis ambițios”.

 

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Astrid Isabela Bogdan

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week