Secţiuni » Arii de practică » Business » Drept comercial
Drept comercial
ConferinţeCărţiProfesionişti

Tribunalul Bucureşti. Efectele neactualizării datelor privind sediul la Registrul Comerţului


4 noiembrie 2018 | Marcel MĂMĂLIGĂ

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro
Marcel Mămăligă

Marcel Mămăligă

Tribunalul Bucureşti a hotărât că neîndeplinirea obligaţiilor legale privind actualizarea sediului poate atrage dizolvarea societăţii. În speţă, societatea avea sediul expirat şi nu a întreprins demersurile necesare privind actualizarea datelor la Oficiul Registrului Comerţului. Tribunalul a statuat că, în temeiul art. 7 şi 8 din Legea nr. 31/1990, cât şi în temeiul legislaţiei Uniunii Europene (Directiva 2009/101/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 16.09.2009), obligaţia de actualizare a datelor cu privire la sediu este una esenţială. Fiind unul din elementele de identificare a societăţii comerciale, sediul trebuind să fie real şi serios, sub raportul existenţei sale. (Sentinţa civilă nr. 52 din data de 16 ianuarie 2018 pronunţată de secţia a VI-a civilă a Tribunalului Bucureşti având ca obiect dizolvarea societăţii)

Avocat Marcel Mămăligă

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii