Secţiuni » Arii de practică » Business » Drept comercial
Drept comercial
ConferinţeCărţiProfesionişti

Tribunalul Bucureşti. Efectele neactualizării datelor privind sediul la Registrul Comerţului
04.11.2018 | Marcel MĂMĂLIGĂ

Secţiuni: Drept comercial, Jurisprudență Tribunale, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Marcel Mămăligă

Marcel Mămăligă

Tribunalul Bucureşti a hotărât că neîndeplinirea obligaţiilor legale privind actualizarea sediului poate atrage dizolvarea societăţii. În speţă, societatea avea sediul expirat şi nu a întreprins demersurile necesare privind actualizarea datelor la Oficiul Registrului Comerţului. Tribunalul a statuat că, în temeiul art. 7 şi 8 din Legea nr. 31/1990, cât şi în temeiul legislaţiei Uniunii Europene (Directiva 2009/101/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 16.09.2009), obligaţia de actualizare a datelor cu privire la sediu este una esenţială. Fiind unul din elementele de identificare a societăţii comerciale, sediul trebuind să fie real şi serios, sub raportul existenţei sale. (Sentinţa civilă nr. 52 din data de 16 ianuarie 2018 pronunţată de secţia a VI-a civilă a Tribunalului Bucureşti având ca obiect dizolvarea societăţii)

Avocat Marcel Mămăligă

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti