Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti
D&B DAVID SI BAIAS
 
Print Friendly, PDF & Email

Baroul Dolj ref. deciziile de impunere anuală pentru stabilirea contribuției de asigurări sociale
06.11.2018 | JURIDICE.ro

Luni, 5 noiembrie 2018, Baroul Dolj a anunțat că în urma sesizărilor primite la sediul Baroului Dolj, de la colegii avocați, referitoare la emiterea de către Administrația Județeană a Finanțelor Publice Dolj (A.J.F.P. Dolj) a deciziilor de impunere privind contribuția de asigurări sociale (CAS), pentru anul 2017, pentru veniturile rezultate din profesia de avocat, Baroul Dolj a comunicat A.J.F.P. Dolj Adresa nr. 1603/30.10.2018, prin care solicită instituției să nu mai emită către avocați decizii de impunere pentru plata contribuției de asigurări sociale către bugetul de stat, potrivit unui comunicat semnat de avocat dr. Lucian-Bernd Săuleanu, Decanul Baroului Dolj.

Avocații sunt persoane exceptate de la plata CAS către bugetul de stat și NU trebuie să primească decizii de impunere privind plata contribuției de asigurări sociale (excepție fac doar cazurile în care aceștia optează în declarația unică pentru plata acestei contribuții).

Argumentele sunt următoarele:

– Avocații nu au optat pentru plata CAS în declarația unică depusă pentru anul 2017;
– Avocații sunt asigurați și contribuie la propriul sistem de pensii și alte drepturi de asigurări sociale ale avocaților, conform prevederilor Legii nr. 72/2016;
– Avocații sunt exceptați de la obligația plății CAS către bugetul de stat, pentru veniturile rezultate în urma exercitării profesiei de avocat, în conformitate cu prevederile art. 150 alin. (1) din Codul Fiscal :

Baroul Dolj informează avocații că, pe lângă demersul Baroului Dolj, este necesar ca fiecare avocat să formuleze și să depună contestație la organul fiscal emitent al acestor decizii, în termen de 45 de zile de la comunicare.

:: Model de contestație


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!


JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.