Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Baroul Dolj ref. deciziile de impunere anuală pentru stabilirea contribuției de asigurări sociale
06.11.2018 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Fiscalitate, UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 5 noiembrie 2018, Baroul Dolj a anunțat că în urma sesizărilor primite la sediul Baroului Dolj, de la colegii avocați, referitoare la emiterea de către Administrația Județeană a Finanțelor Publice Dolj (A.J.F.P. Dolj) a deciziilor de impunere privind contribuția de asigurări sociale (CAS), pentru anul 2017, pentru veniturile rezultate din profesia de avocat, Baroul Dolj a comunicat A.J.F.P. Dolj Adresa nr. 1603/30.10.2018, prin care solicită instituției să nu mai emită către avocați decizii de impunere pentru plata contribuției de asigurări sociale către bugetul de stat, potrivit unui comunicat semnat de avocat dr. Lucian-Bernd Săuleanu, Decanul Baroului Dolj.

Avocații sunt persoane exceptate de la plata CAS către bugetul de stat și NU trebuie să primească decizii de impunere privind plata contribuției de asigurări sociale (excepție fac doar cazurile în care aceștia optează în declarația unică pentru plata acestei contribuții).

Argumentele sunt următoarele:

– Avocații nu au optat pentru plata CAS în declarația unică depusă pentru anul 2017;
– Avocații sunt asigurați și contribuie la propriul sistem de pensii și alte drepturi de asigurări sociale ale avocaților, conform prevederilor Legii nr. 72/2016;
– Avocații sunt exceptați de la obligația plății CAS către bugetul de stat, pentru veniturile rezultate în urma exercitării profesiei de avocat, în conformitate cu prevederile art. 150 alin. (1) din Codul Fiscal :

Baroul Dolj informează avocații că, pe lângă demersul Baroului Dolj, este necesar ca fiecare avocat să formuleze și să depună contestație la organul fiscal emitent al acestor decizii, în termen de 45 de zile de la comunicare.

:: Model de contestație

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti