Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar

PICCJ. Vizită de lucru a 10 procurori din state membre ale UE


6 noiembrie 2018 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Luni, 5 noiembrie 2018, Augustin Lazăr, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, a primit la sediul instituției vizita de lucru a unui grup format din 10 procurori din state membre ale Uniunii Europene – Franța Germania, Belgia, Portugalia care efectuează, în perioada 5-16 noiembrie 2018, un stagiu de schimb de experiență în România, program derulat sub egida Rețelei Europene de Formare Judiciară (EJTN), potrivit unui comunicat.

La lucrări au participat și doi procurori din Republica Moldova, având în vedere și seria de activități prevăzute de Protocolul încheiat între Ministerul Public din România și Procuratura Generală a Republicii Moldova privind cooperarea bilaterală pentru prevenirea și combaterea criminalității.

De asemenea, participanților la programul de schimb al autorităților judiciare le-a fost prezentat sistemul judiciar din România, structura și modul de funcționare a Ministerului Public, statutul procurorilor, purtându-se discuții pe diferite teme de cooperare judiciară internațională în materie penală. De asemenea, s-au prezentat galeria procurorilor generali ai României şi tradiţiile culturii juridice din România.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică