Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

ARTMARK. Muzeele în luna noiembrie
05.11.2018 | Cornelia DĂROI

Cornelia Dăroi

Cornelia Dăroi

ARTMARK vă recomandă să vizitaţi expoziţiile organizate de către muzeele din țară, dar şi din Republica Moldova.

Corneliu Baba. Confesiuni, 1944-1965.Expoziția, prima deschisă la Muzeul Naţional de Artă al României după marea retrospectivă din 1997, reunește peste 70 de lucrări din patrimoniul MNAR și din colecția artistului, unele dintre ele inedite, precum și câteva fotografii din arhiva de familie. Selecția urmărește firul evocărilor și mențiunilor din volumul cu iz de jurnal personal privitoare la preocupările artistice ale pictorului într-o perioadă care corespunde primelor decenii ale regimului comunist din România.

Organizator: Muzeul Naţional de Artă al României (Galeria Naţională)
Curatori: Monica Enache, Maria Muscalu Albani
Durata: 2 noiembrie 2018 – 28 februarie 2019.

Marin Gherasim – Arhitecturi spirituale.Expoziția dorită de Marin Gherasim la aniversarea celor 80 de ani pe care urma să-i împlinească în decembrie 2017 are loc postum, un an mai târziu, la Muzeul Național de Artă al Moldovei. Puteţi admira 52 de lucrări de pictură din colecția familiei care acoperă o perioadă de aproape 40 de ani din cariera artistului, respectiv 1976 -2015.

Organizator: Muzeul Național de Artă al Moldovei, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” din Chișinău, Uniunea Artiștilor Plastici din România
Curatori: Alina Gherasim, Călin Stegerean
Durata: 26 octombrie – 25 noiembrie 2018.

Lia Perjovschi. KM-kit. 1999-azi. Muzeul Cunoaşterii este prezentat ca un model arhitectural, un proiect ce constă în construirea unui muzeu trans-disciplinar în care sunt prezentate instalații de colaje text-imagine și care continuă adesea prin mai multe camere, ca reprezentări vizuale ale cunoștințelor, experiențelor și amintirilor artistei. Muzeul Cunoaşterii/Knowledge Museum îndeplinește cerințele clasice ale unui muzeu: arhivarea, organizarea și prezentarea contextelor sociale, politice și artistice.

Organizator: Muzeului Naţional Cotroceni, Spaţiile medievale
Durata: 19 octombrie – 25 noiembrie 2018.

VĂZÂND ISTORIA – 1947-2007 / SEEING HISTORY – 1947-2007 Expoziţia pune în centrul discursului curatorial fondul documentar al MNAC, mărturiile fotografice și documentare despre frământata istorie a României între 1947 – anul instaurării doctrinei estetice a realismului socialist – și 2007, anul intrării în UE. Pe acest parcurs temporal, cultura vizuală va fi unul dintre elementele care vor ajuta la vizualizarea Istoriei României. Arta este indestructibil legată de alte componente ale discursului cultural și nu poate fi prezentată sau percepută independent.

Organizator: Muzeul Naţional de Artă Contemporană
Curatori: Cristina Cojocaru, Călin Dan, Sandra Demetrescu, Mălina Ionescu, Adriana Oprea, Magda Predescu, Irina Radu.

Smaranda, privirea unei femei de la final de secol XVIII. Este o expoziție-mărturie despre ctitoria ridicată de cel dintâi domn fanariot, Nicolae Mavrocordat, între 1716 și 1722 – Mănăstirea Văcărești – cea care a fost cel mai vast ansamblu monastic al Bucureștilor, neegalată realizare a artei post brâncovenești din veacul al XVIII-lea. Vizitatorii vor avea ocazia să vadă și să afle detalii relevante despre noi fragmente de pictură murală extrase de la Biserica Mare a Mănăstirii Văcărești din București, realizate în tehnica a fresco, inclusiv despre Smaranda Văcărescu, personajul care a inspirat denumirea acestei expoziții.

Organizator: Muzeul Municipiului București – Palatul Suţu
Durata: 31 octombrie 2018 – 30 iunie 2019.

Cornelia Dăroi


Aflaţi mai mult despre ,
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.