Achiziţii publiceAfaceri transfrontaliereArbitrajAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiContencios administrativContravenţiiCorporateCyberlawData protectionDrept civilDrept comercialDrept constituţionalDrept penalDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiDreptul UEEnergieExecutare silităFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăLITIGIIMedia & publicitateMedierePiaţa de capitalProcedură civilăProprietate intelectualăProtecţia consumatorilorProtecţia mediuluiTelecom
 
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
CRAZNIC
Abonare newsletter oficial JURIDICE.ro

Print Friendly, PDF & Email

Belgia. Fost monarh, în vârstă de 84 de ani, obligat să se supună unui test de paternitate

06.11.2018 | JURIDICE.ro

Luni, 5 noiembrie 2018, fostul rege Albert al II-lea, în vârstă de 84 de ani, a fost obligat de justiţia belgiană să se supună – până în luna februarie a anului viitor – unui test genetic, oferindu-i astfel o victorie lui Delphine Boël în îndelungata sa luptă judiciară, ce a vizat recunoașterea faptulului că fostul monarh că este tatăl său biologic, potrivit nytimes.com.

Delphine Boël este o artistă plasticiană belgiană, în vârstă de 50 de ani, care afirmă că s-a născut în urma îndelungatei relaţii pe care au avut-o în anii 1960 şi 1970 mama sa, Sibylle de Sélys Longchamps, şi Albert al II-lea, la acea vreme prinţ moştenitor, căsătorit din 1959 cu Paola Ruffo di Calabria.

Aceasta a declanşat, în 2013, o procedură de recunoaştere a paternităţii, la Tribunalul de primă instanţă de la Bruxelles.

Iniţial, în 2017, justiţia nu a autorizat-o pe Delphine Boël să conteste paternitatea tatălui său legal, industriaşul Jacques Boël. Ulterior, într-o hotărâre pronunțată la data de 25 octombrie 2018, Curtea de Apel de la Bruxelles a invalidat decizia anterioară, stabilind că Jacques Boël nu este tatăl legal sau biologic al lui Delphine și a dispus ca Albert al II-lea să se supună unui test ADN.


Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.


Irina Maria STANCU


Oana ISPAS


Radu Slăvoiu


Livia Dianu-Buja


Ștefania Stoica


Luminița Malanciuc


Ioana-Olivia Voicu


Eduard Toma-Apostol


Florina-Lăcrămioara Drăgan