Dreptul securităţii sociale

Primăria Capitalei achiziționează imobile pentru înființarea unor cămine pentru seniori


7 noiembrie 2018 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Compania Municipală Imobiliară București (CMIB) intenționează să cumpere șase imobile – câte unul în fiecare sector al Municipiului București – pentru înființarea Rețelei Metropolitane “Asistență pentru seniori. Respect pentru vârsta a treia”, aprobat prin Hotărâre a Consiliului General al Municipiului București, la sfârșitul lunii august, potrivit unui comunicat.

Gabriela Firea, Primarul General al Capitalei: „Așa cum am promis, vom înființa cămine pentru seniori în toate cele șase sectoare ale Capitalei, și, în acest scop, achiziționăm imobile în care vor funcționa aceste centre de îngrijire a persoanelor vârstnice. Căminele vor fi operaționalizate, reabilitate și dotate corespunzător, astfel încât seniorii să beneficieze de cele mai bune condiții. Proiectul va fi derulat prin companiile municipale Imobiliară si Medicală. Măsura înființării acestor centre este extrem de necesară, mai ales că, potrivit datelor statistice oferite de INS, anul trecut, în Bucuresti, a fost raportat, la indicatorul persoane cu vârsta peste 60 de ani, un procent de aproximativ 22% din totalul populației Capitalei. Mai mult decât atât, conform informatiilor Direcțiilor Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului de sector, există un numar de 9520 de persoane vârstnice cu dizabilități, acestea reprezentând grupa cu cel mai înalt risc de dependență.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică