Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti
CMS CMK
 
Print Friendly, PDF & Email

Vatican. Noua monedă de 2 euro
14.11.2018 | Elena ALBU


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019
Elena ALBU

Elena ALBU

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C 400/13 din 6 noiembrie 2018 a fost publicată Comunicarea privind o nouă față națională a monedelor euro destinate circulației.

Fața națională a noii monede comemorative de 2 euro destinate circulației și emise de Statul Cetății Vaticanului.

Monedele euro destinate circulației au curs legal în toată zona euro. În vederea informării publicului și a tuturor părților interesate care manipulează monedele, Comisia publică o descriere a modelelor tuturor noilor monede. În conformitate cu concluziile Consiliului din 10 februarie 2009, statele membre din zona euro și țările care au încheiat cu Uniunea Europeană un acord monetar privind emiterea de monede euro sunt autorizate să emită monede euro comemorative de circulație cu anumite condiții, în special aceea de a nu se utiliza decât valoarea de 2 euro. Aceste monede au aceleași caracteristici tehnice ca celelalte monede de 2 euro, însă fața lor națională prezintă un model comemorativ cu o puternică semnificație la nivel național sau european.

Țara emitentă: Statul Cetății Vaticanului.

Obiectul comemorării: A 50-a aniversare a morții lui Padre Pio.

Descrierea modelului: Modelul înfățișează profilul drept al unui portret al lui Padre Pio. În partea de sus, de la stânga la dreapta, în semicerc, apare denumirea țării eminente „CITTÀ DEL VATICANO”. În partea de jos apare inscripția „Padre Pio”, iar în dreapta acesteia se află marca monetăriei, litera „R”. În partea stângă a modelului se află anul „1968”, iar în partea dreaptă se află anul emisiunii, „2018”. În partea din stânga jos se află numele artistului, „P.DANIELE”.

Inelul exterior al monedei conține cele 12 stele ale drapelului european.

Numărul de monede care urmează să fie emise: 101 000.

Data emisiunii: 4 octombrie 2018.

Consilier juridic Elena Albu

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate