Secţiuni » Arii de practică » Business » Banking
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti

San Marino. Noua monedă de 2 euro
14.11.2018 | Elena ALBU

Secţiuni: Banking, Content, Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust
Elena ALBU

Elena ALBU

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria C 400/12 din 6 noiembrie 2018 a fost publicată Comunicarea privind O nouă față națională a monedelor euro destinate circulației.

Fața națională a noii monede comemorative de 2 euro destinate circulației și emise de Republica San Marino.

Monedele euro destinate circulației au curs legal în toată zona euro. În vederea informării publicului și a tuturor părților interesate care manipulează monedele, Comisia publică o descriere a modelelor tuturor noilor monede. În conformitate cu concluziile Consiliului din 10 februarie 2009, statele membre din zona euro și țările care au încheiat cu Uniunea Europeană un acord monetar privind emisiunea de monede euro sunt autorizate să emită monede euro comemorative de circulație cu anumite condiții, în special aceea de a nu folosi decât valoarea de 2 euro. Aceste monede au aceleași caracteristici tehnice ca celelalte monede de 2 euro, însă fața lor națională prezintă un model comemorativ cu o puternică semnificație la nivel național sau european.

Țara emitentă: Republica San Marino

Obiectul comemorării: A 420-a aniversare a nașterii lui Gian Lorenzo Bernini

Descrierea modelului: În centrul monedei este reprodus un detaliu al operei „Bustul Costanzei Bonarelli” a lui Bernini, alături de datele „1598-2018”; de-a lungul cercului interior, în partea stângă este inscripționată mențiunea „SAN MARINO”, iar în partea dreaptă sunt inscripționate mențiunile „BERNINI”, litera „R”, simbolul monetăriei din Roma, și „A.M.”, inițialele autoarei, Annalisa Masini.

Inelul exterior al monedei conține cele 12 stele ale drapelului european.

Numărul de monede care urmează să fie emise: 60.500 de monede.

Data emisiunii: septembrie 2018.

Consilier juridic Elena Albu

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti