Secţiuni » Arii de practică » Business » Infrastructură
Infrastructură
Profesionişti

Memorandum de colaborare București – Madrid în domeniile infrastructură, smart city, educație, cultură și turism


7 noiembrie 2018 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Miercuri, 7 noiembrie 2018, Gabriela Firea, Primarul General al Municipiului Bucuresti, și Manuela Carmena Castrillo, Primarul orașului Madrid, au semnat la sediul municipalității madrilene, Memorandumul de Înțelegere dintre Primăria Generală a Municipiului București și Primăria Madridului, potrivit unui comunicat.

Gabriela Firea: „Este un document plin de semnificații și cu o simbolistică aparte, cu atât mai mult cu cât are loc în acest an, anul Centenarului Marii Uniri a României, așadar este un parteneriat nu doar pentru prezent, ci și pentru viitor. În Madrid și în zona metropolitană există una dintre cele mai numeroase si dinamice comunități de români de peste graniță. Foarte mulți români s-au integrat extraordinar de bine aici, iar faptul că le sunt respectate drepturile şi este asigurată păstrarea identităţii culturale şi lingvistice sunt lucruri foarte importante pentru noi. Considerăm că Spania este un model în plan european din punctul de vedere al modului de integrare a cetățenilor, atât la nivel guvernamental, cât și al societății.

Semnarea Memoradumului va contribui la consolidarea cadrului bilateral de cooperare, inclusiv în domeniul modernizării administrației publice locale. În Spania există o lege a capitalei care rezolvă cu succes o serie de incompatibilități și incongruențe ce intervin în relația dintre administrația publică locală și autoritatea centrală, de aceea găsesc oportun să preluăm acest model administrativ.”

Manuela Carmena Castrillo: „Am semnat un acord de colaborare între cele două orase, suntem foarte interesați să facem schimb de experiență în diverse domenii. Vrem să aflăm bunele practici din România, iar noi să oferim expertiza specialiștilor noștri. Am discutat, atât la Forumul Mondial privind Violența urbană și Educația pentru Conviețuire și Pace care a debutat ieri la Madrid, cât și astăzi, despre ce ar trebui să facă orașele pentru cetățenii lor, cum ar trebui să se implice în rezolvarea problemelor celor care fac parte din categoriile sociale defavorizate și cum am putea colabora cu toții pentru rezolvarea acestor situații. Vom aprofunda aceste subiecte saptămâna viitoare când voi veni la București.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică