BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Infrastructură
Profesionişti
Print Friendly, PDF & Email

Memorandum de colaborare București – Madrid în domeniile infrastructură, smart city, educație, cultură și turism

07.11.2018 | JURIDICE.ro

Miercuri, 7 noiembrie 2018, Gabriela Firea, Primarul General al Municipiului Bucuresti, și Manuela Carmena Castrillo, Primarul orașului Madrid, au semnat la sediul municipalității madrilene, Memorandumul de Înțelegere dintre Primăria Generală a Municipiului București și Primăria Madridului, potrivit unui comunicat.

Gabriela Firea: „Este un document plin de semnificații și cu o simbolistică aparte, cu atât mai mult cu cât are loc în acest an, anul Centenarului Marii Uniri a României, așadar este un parteneriat nu doar pentru prezent, ci și pentru viitor. În Madrid și în zona metropolitană există una dintre cele mai numeroase si dinamice comunități de români de peste graniță. Foarte mulți români s-au integrat extraordinar de bine aici, iar faptul că le sunt respectate drepturile şi este asigurată păstrarea identităţii culturale şi lingvistice sunt lucruri foarte importante pentru noi. Considerăm că Spania este un model în plan european din punctul de vedere al modului de integrare a cetățenilor, atât la nivel guvernamental, cât și al societății.

Semnarea Memoradumului va contribui la consolidarea cadrului bilateral de cooperare, inclusiv în domeniul modernizării administrației publice locale. În Spania există o lege a capitalei care rezolvă cu succes o serie de incompatibilități și incongruențe ce intervin în relația dintre administrația publică locală și autoritatea centrală, de aceea găsesc oportun să preluăm acest model administrativ.”

Manuela Carmena Castrillo: „Am semnat un acord de colaborare între cele două orase, suntem foarte interesați să facem schimb de experiență în diverse domenii. Vrem să aflăm bunele practici din România, iar noi să oferim expertiza specialiștilor noștri. Am discutat, atât la Forumul Mondial privind Violența urbană și Educația pentru Conviețuire și Pace care a debutat ieri la Madrid, cât și astăzi, despre ce ar trebui să facă orașele pentru cetățenii lor, cum ar trebui să se implice în rezolvarea problemelor celor care fac parte din categoriile sociale defavorizate și cum am putea colabora cu toții pentru rezolvarea acestor situații. Vom aprofunda aceste subiecte saptămâna viitoare când voi veni la București.”


Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


 Abonare newsletter | Corporate | Membership

.