BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti
CMS CMK
STOICA & Asociatii
Print Friendly, PDF & Email

Orașul Sibiu lansează ”Sibcoin”

09.11.2018 | JURIDICE.ro

Marți, 6 noiembrie 2018, Consorțiul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019, format din Consiliul Județean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Primăria Municipiului Medias, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu, Universitatea ”Lucian Blaga” Sibiu și Asociația Județeană de Turism Sibiu, a anunțat că va lansa ”Sibcoin”, prima monedă locală din România, potrivit sibiugastronomia.ro.

S-a optat pentru această denumire în urma unui concurs de soluții, organizat online, la care s-au putut înscrie toți cei interesați.

Consorțiul Sibiu Regiune Gastronomica Europeană 2019 a ales numele pentru moneda locală a Sibiului. Aceasta se va numi ”Sibcoin”, iar câstigatorul premiului de 1000 de lei este Eugen Tintar.

Eugen Tintar: ”Eu zic ca i se poate spune simplu «Sibcoin», având deja un frate virtual, «Bitcoin». Simplu și totuși răsunător, în același timp reprezentativ.”

Reprezentanții Consorțiului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019:Moneda locală circulă într-o zonă geografică limitată și poate fi folosită doar în cadrul unei rețele locale/regionale de organizații. Nu înlocuiește moneda națională, nu se află în competiție cu aceasta și nu este tranzacționată în sistemul bancar, fiind o monedă complementară.

Moneda locală are drept scop încurajarea schimburilor locale și construcția de rețele locale/regionale de producție și comerț. Moneda locală nu pune în niciun fel în discuție folosirea monedei naționale oficiale, emisă de Banca Națională și garantată de Stat sau Uniunea Europeană, în cazul Euro”.

Sibcoin va fi lansat la București, pe data de 21 noiembrie 2018, în cadrul unui eveniment care se va bucura de prezența a numeroși reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la București, reprezentanți ai autorităților publice locale din România, persoane din industria HoReCa, reprezentanți ai presei naționale și locale, bloggeri și influenceri. Consorțiul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 va selecta, prin tragere la sorți, 20 de persoane din județul Sibiu care vor fi invitate să participe la eveniment.


Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


 Abonare newsletter | Corporate | Membership

.