Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 


Print Friendly, PDF & Email

Probleme dificile de dreptul sportului (ed. 3). Instrumente privind combaterea rasismului și discriminării rasiale și asigurarea egalității în sport – ECRI GPR 12 / 9 noiembrie 2018, București
08.11.2018 | Irina RÎMARU

Societatea de Științe Juridice, Baroul București, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării și Parlamentul României vor organiza vineri, 9 noiembrie 2018, conferinţa internaţională Instrumente privind combaterea rasismului si discriminării rasiale şi asigurarea egalităţii în sport – ECR GPR 12.

Evenimentul se va desfăşura la Palatul Parlamentului, sala Drepturilor Omului, în intervalul orar 9:00-14:00.

La conferinţă vor fi prezenţi reprezentanţi ai FIFA, Consiliului Europei, European Commission against Racism and Intolerance – ECRI, EPAS – Enlarged Sport Agreement, COSR, Federaţii sportive, Ministerul Tineretului şi Sportului, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, Agenţia Naţională pentru Egalitate de Şanse, sportivi de performanţă, specialişti în domeniul Dreptului Sportului.

Potenţialul sportului de a transmite valori umane are o însemnătate tot mai mare la nivelul Uniunii Europene al Consiliului Europei şi al Organizaţiilor Naţiunilor Unite. Totodată, percepţia şi conştientizarea rasismului şi discriminării în sport s-au schimbat considerabil pe plan mondial, sporind necesitatea luării de măsuri în acest sens, inclusiv dezvoltarea şi aplicarea unor instrumente uniforme privind combaterea rasismului şi discriminării rasiale şi asigurarea egalităţii în sport.

Implementarea instrumentelor standardizate de monitorizare a respectării drepturilor omului, a drepturilor persoanelor aparţinând unor minorităţi, a asigurării de şanse în toate statele lumii devine şi în Romania o preocupare concretă, reunind interesul instituţiilor naţionale abilitate în domeniul drepturilor omului, combaterii discriminării, egalităţii de şanse, care prin măsuri specifice au elaborat deja proceduri pentru cazurile în care s-au manifestat comportamente rasiste sau de discriminare etnică în sport.

În cadrul acestei Conferinţe, organismele internaţionale şi europene care promovează egalitatea de tratament, dar şi instituţiile naţionale pentru colaborarea discriminării si promovarea drepturilor omului îşi reunesc atribuţiile şi competenţele într-un dialog deschis cu Federaţiile şi Cluburile sportive, cu sportivii de înaltă performanţă, pentru ca, alături de specialiştii din domeniul Dreptului Sportului să dezvolte pentru România o serie de instrumente „active” şi “productive” în luarea de măsuri şi în stimularea schimbului de bune practici în vederea prevenirii sau combaterii rasismului şi inegalităţii în sport.

Toate aceste organisme ar putea sprijini Federaţiile si Cluburile sportive în dezvoltarea unor activităţi de creştere a conştientizării, oferind sprijin potenţialelor victime şi când este posibil, implicându-se în acţiuni în justiţie împotriva autorilor.

Din această perspectivă, Conferinţa va avea două teme de interes. Pe de o parte, prezentarea recomandării de Politică Generală nr. 12 a ECRI privind combaterea rasismului şi discriminării rasiale în sport, pe de altă parte, prezentarea unor exemple de bună practică din România şi din Europa.

Accesul în Palatului Parlamentului pentru acest eveniment: intrarea C1.


Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.