« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE

Olanda. Un bărbat solicită să fie întinerit cu 20 de ani în acte, pentru a avea succes pe Tinder. UPDATE: Decizia instanței
04.12.2018 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

4 decembrie: Luni, 3 decembrie 2018, instanța din Olanda a respins cererea lui  Emile Ratelband, care a vrut să „întinerească” în acte, potrivit businessinsider.com.

Instanța a decis că acesta nu își poate modifica vârsta în acte, întrucât legea olandeză acordă anumite drepturi și obligații în funcție de vârstă, precum dreptul de a vota sau datoria de a merge la școală. Dacă cererea olandezului ar fi admisă, aceste cerințe în funcție de vârstă nu ar mai avea sens.

***

9 noiembrie: Joi, 8 noiembrie 2018, olandezul Emile Ratelband, în vârstă de 69 de ani, nemulţumit că a ieşit la pensie şi că este victima discriminărilor din cauza vârstei, atât pe piaţa muncii, cât şi în viaţa sentimentală, solicită în justiţiei să fie ”întinerit” cu două decenii, potrivit eu.usatoday.com.

Emile Ratelband pretinde ca data naşterii să-i fie modificată în paşaport, de la 11 martie 1949, la 11 martie 1969.

Emile Ratelband: ”Mă simt tânăr, sunt în formă şi vreau ca acest lucru să fie recunoscut juridic, întrucât mă simt abuzat, lezat şi discriminat din cauza vârstei. Atunci când cer un credit ipotecar, de exemplu, mi se spune că este imposibil. Dacă intru pe Tinder, atunci primesc femei de 68, 69 de ani dintre femeile care sunt acolo. Când sunt pe Tinder și aplicația zice că am 69 de ani, nu primesc un răspuns. Când voi avea 49 de ani, cu fața pe care o am, voi fi într-o poziție de lux.”

Înaintea tribunalului din Arnhem, Emile Ratelband a argumentat, cu ocazia unei audienţe, că cererea sa este pe deplin legitimă, cazul său fiind asemănător cu situaţia persoanelor care au obţinut dreptul de a avea în paşaport înscrisă menţiunea sex ”nedeterminat”.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.