Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Festivalului Multiart pentru deţinuţi „Dana Cenuşă – Descătuşare prin cultură”, la a zecea ediție. UPDATE: Tudorel Toader: Cultura vindecă, eliberează, pregătește deținuții pentru reintegrare socială. UPDATE: Premiile acordate
23.11.2018 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

24 noiembrie 2018:  Vineri, 23 noiembrie 2018, Administrația Națională a Penitenciarelor a anunțat că ”Festivalul Multiart pentru deţinuţi – Dana CENUŞĂ – Descătuşarea prin cultură” a reeditat, în aceeași lună a lui Brumar, întocmai tradiției de suflet, emoția constantă a terapiei prin artă și vocea neauzită a celor ce construiesc o lume a binelui chiar și in spatele gratiilor, acolo unde valențele răului i-au urnit, potrivit unui comunicat.

Cei 66 de deținuți din penitenciarele: Bacău, Bistrița, București-Jilava, București-Rahova, Codlea și Craiova au dat viață unor roluri atât de străine de cele ale cotidianului, încât publicul, atât de numeros, a primit în dar un spectacol neașteptat.

Premiul pentru spectacol – Lumea lui Cehov, regia Iulian Gliță, Penitenciarul București Rahova;
Premiul pentru regie – Umbre rătăcite, regia Magdalena Frâncu, Penitenciarul București-Jilava;
Premiul special al juriului – Curbă cu prioritate, regia Magdalena Toma, Penitenciarul Bistrița.
Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal – deținut de la Penitenciarul București Rahova;
Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar – deținut de la Penitenciarul București Rahova;
Premiul pentru cea mai bună actriță – Penitenciarul Bacău.

***

23 noiembrie 2018: Miercuri, 21 noiembrie 2018, Tudorel Toader a declarat că a vizionat cu plăcere spectacolele de teatru prezentate de deţinuţi în cadrul celei de-a X-a ediţii a Festivalului Multiart pentru deţinuţi „Dana Cenuşă – Descătuşare prin cultură”, potrivit agerpres.ro.

Tudorel Toader, ministrul justiției: „Eu am vizitat foarte multe penitenciare, este obligaţia mea. Penitenciarele şi sistemul penitenciar din România cunosc un proces de transformare, de schimbare, după cum legislaţia penală a trecut din 2014, de când avem noile coduri, de la un sistem represiv, la un sistem preventiv. Penitenciarele, la rândul lor, urmează, normal, norma juridică, norma penală şi diversifică toate activităţile pentru a facilita deţinuţilor reintegrarea socială.”

***

12 noiembrie 2018: Miercuri, 14 noiembrie 2018, va avea loc conferința de presă care anunță cea de-a zecea ediție a Festivalului Multiart pentru deţinuţi – Dana Cenuşă – Descătuşare prin cultură (desfășurat în perioada 21-22 noiembrie, la inițiativa Administrației Naționale a Penitenciarelor în colaborare cu Teatrul Nottara), potrivit unui comunicat.

Cu ocazia conferinței de presă, se vor oferi informații despre spectacolele pregătite și programul aferent, conturând, totodată, valențele emoției artistice ca emoție socială, și impactul intervenției terapeutice exterioare asupra spațiului restrictiv pe care îl descrie, mai mult sau mai puțin fidel, detenția.

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti