Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Festivalului Multiart pentru deţinuţi „Dana Cenuşă – Descătuşare prin cultură”, la a zecea ediție. UPDATE: Tudorel Toader: Cultura vindecă, eliberează, pregătește deținuții pentru reintegrare socială. UPDATE: Premiile acordate


23 noiembrie 2018 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Flux informații

24 noiembrie 2018:  Vineri, 23 noiembrie 2018, Administrația Națională a Penitenciarelor a anunțat că ”Festivalul Multiart pentru deţinuţi – Dana CENUŞĂ – Descătuşarea prin cultură” a reeditat, în aceeași lună a lui Brumar, întocmai tradiției de suflet, emoția constantă a terapiei prin artă și vocea neauzită a celor ce construiesc o lume a binelui chiar și in spatele gratiilor, acolo unde valențele răului i-au urnit, potrivit unui comunicat.

Cei 66 de deținuți din penitenciarele: Bacău, Bistrița, București-Jilava, București-Rahova, Codlea și Craiova au dat viață unor roluri atât de străine de cele ale cotidianului, încât publicul, atât de numeros, a primit în dar un spectacol neașteptat.

Premiul pentru spectacol – Lumea lui Cehov, regia Iulian Gliță, Penitenciarul București Rahova;
Premiul pentru regie – Umbre rătăcite, regia Magdalena Frâncu, Penitenciarul București-Jilava;
Premiul special al juriului – Curbă cu prioritate, regia Magdalena Toma, Penitenciarul Bistrița.
Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal – deținut de la Penitenciarul București Rahova;
Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar – deținut de la Penitenciarul București Rahova;
Premiul pentru cea mai bună actriță – Penitenciarul Bacău.

***

23 noiembrie 2018: Miercuri, 21 noiembrie 2018, Tudorel Toader a declarat că a vizionat cu plăcere spectacolele de teatru prezentate de deţinuţi în cadrul celei de-a X-a ediţii a Festivalului Multiart pentru deţinuţi „Dana Cenuşă – Descătuşare prin cultură”, potrivit agerpres.ro.

Tudorel Toader, ministrul justiției: „Eu am vizitat foarte multe penitenciare, este obligaţia mea. Penitenciarele şi sistemul penitenciar din România cunosc un proces de transformare, de schimbare, după cum legislaţia penală a trecut din 2014, de când avem noile coduri, de la un sistem represiv, la un sistem preventiv. Penitenciarele, la rândul lor, urmează, normal, norma juridică, norma penală şi diversifică toate activităţile pentru a facilita deţinuţilor reintegrarea socială.”

***

12 noiembrie 2018: Miercuri, 14 noiembrie 2018, va avea loc conferința de presă care anunță cea de-a zecea ediție a Festivalului Multiart pentru deţinuţi – Dana Cenuşă – Descătuşare prin cultură (desfășurat în perioada 21-22 noiembrie, la inițiativa Administrației Naționale a Penitenciarelor în colaborare cu Teatrul Nottara), potrivit unui comunicat.

Cu ocazia conferinței de presă, se vor oferi informații despre spectacolele pregătite și programul aferent, conturând, totodată, valențele emoției artistice ca emoție socială, și impactul intervenției terapeutice exterioare asupra spațiului restrictiv pe care îl descrie, mai mult sau mai puțin fidel, detenția.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică