Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Contencios administrativ
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti

Tribunalul Iași. Lipsa motivării deciziei de exmatriculare


12 noiembrie 2018 | Andreea LUPU

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro
Andreea Lupu

Andreea Lupu

Tribunalul Iași a hotărât anularea deciziei de exmatriculare pentru lipsa motivării în fapt a acesteia. În speță, instanța constată că în cuprinsul deciziei de exmatriculare nu sunt menționate decât adresa facultății, hotărârea Consiliului de administrație și art. 267 din Codul penal. Astfel s-au încălcat prevederile art. 31 din Constituția României – dreptul la informație, precum și prevederile art. 41 alin. (2) lit. c) din Carta Drepturilor Fundamentele a Uniunii Europene – obligația administrației de a-și motiva deciziile. Instanța a reținut că, în absența motivării explicite, posibilitatea atacării actului administrativ devine iluzorie, judecătorul neputând specula motivele ce au determinat luarea respectivelor măsuri. Prin motivarea actului se protejează individul împotriva arbitrariului puterii publice. (Sentința nr. 798 din data de 22.05.2018 pronunțată de Secția a II-a civilă – contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Iași având ca obiect anularea unui act administrativ)

Andreea Lupu

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii