Secţiuni » Jurisprudenţă » Tribunale
Jurisprudenţă Tribunale

Tribunalul Iași. Lipsa motivării deciziei de exmatriculare
12.11.2018 | Andreea LUPU

Secţiuni: C. administrativ, Jurisprudență Tribunale, Selected
JURIDICE - In Law We Trust
Andreea Lupu

Andreea Lupu

Tribunalul Iași a hotărât anularea deciziei de exmatriculare pentru lipsa motivării în fapt a acesteia. În speță, instanța constată că în cuprinsul deciziei de exmatriculare nu sunt menționate decât adresa facultății, hotărârea Consiliului de administrație și art. 267 din Codul penal. Astfel s-au încălcat prevederile art. 31 din Constituția României – dreptul la informație, precum și prevederile art. 41 alin. (2) lit. c) din Carta Drepturilor Fundamentele a Uniunii Europene – obligația administrației de a-și motiva deciziile. Instanța a reținut că, în absența motivării explicite, posibilitatea atacării actului administrativ devine iluzorie, judecătorul neputând specula motivele ce au determinat luarea respectivelor măsuri. Prin motivarea actului se protejează individul împotriva arbitrariului puterii publice. (Sentința nr. 798 din data de 22.05.2018 pronunțată de Secția a II-a civilă – contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Iași având ca obiect anularea unui act administrativ)

Andreea Lupu

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti