Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Tribunalul Maramureș. Deţinere de droguri de risc, în vederea consumului propriu. Arestare preventivă


12 noiembrie 2018 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal, Flux informații, Jurisprudență Tribunale

Luni, 12 noiembrie 2018, Tribunalul Maramureș a anunțat că, prin încheierea penală nr. 45/DL/09.11.2018, pronunţată în dosarul nr. 2237/100/2018 al Tribunalului Maramureş,  s-a dispus, la propunerea D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Maramureş, arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 9 noiembrie 2018 până la 8 decembrie 2018 inclusiv, a inculpatului H. R., în vârstă de 23 de ani, cu domiciliul în comuna Săcălăşeni, cercetat pentru comiterea infracţiunilor de deţinere de droguri de risc fără drept, în vederea consumului propriu,  cultivarea de plante de cannabis – droguri de risc în vederea consumului propriu fără drept, trafic de droguri de risc şi participaţie improprie la trafic de droguri de risc prin introducerea în ţară fără drept a acestora, infracţiuni pentru care legea prevede pedepse cu închisoarea între 2-7 ani şi 3-10 ani, potrivit unui comunicat semnat de judecător Ileana-Daniela Waltner.

Pentru a dispune arestarea preventivă a inculpatului, instanţa a reţinut că acesta, la data de 08.11.2018, a procurat, prin introducerea în ţară, fără drept, prin intermediul unui mijloc de transport internaţional de colete, cantitatea de 4,16 kg cannabis.

De asemenea, instanţa a reţinut existenţa unor indicii temeinice care să justifice presupunerea că inculpatul, în  toamna anului 2018, a cultivat plante de cannabis într-un cort amenajat în acest scop într-o anexă a imobilului în care domiciliază, şi a deţinut, la aceeaşi adresă, în vederea consumului propriu, cantitatea de 89,5 grame de influorescenţe de cannabis conţinând THC, substanţă psihotropă biosintetizată de plantă cannabis.

Inculpatul a contestat hotărârea Tribunalului Maramureş, dosarul urmând a fi înaintat Curţii de Apel Cluj  pentru soluţionarea căii de atac.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică