Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

Baroul București. Apel pentru respectarea îndatoririlor profesionale


14.11.2018 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content, UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 13 noiembrie 2018, Baroul București a anunțat că în cursul ședinței publice, din data de 9 noiembrie 2018, la un complet al Tribunalului București-Secția VI civilă, în două cauze s-au prezentat avocați care substituiau titularii de contract și care au afirmat, în fața președintelui completului de judecată, că nu au cunoștință de dosarul în care au răspuns, întrucât au doar calitatea de avocați substituenți, potrivit unui comunicat semnat de av. dr. Ion Dragne, Decanul Baroului București.

Baroul București apreciază că faptele colegilor avocați au creat o imagine incorectă asupra întregii profesii, motiv pentru care:

– face apel la membrii corpului profesional al avocaților din București, să-și îndeplinească obligația prevăzută de art. 39 din Legea nr. 51/1995, în conformitate cu care: “Avocatul este dator să studieze temeinic cauzele care i-au fost încredințate, angajate sau din oficiu… ”, fără a se face distincție între avocații titulari sau avocații substituenți;

– reamintește avocaților că obligația profesională prevăzută de art. 39 din Legea nr. 51/1995 este de ordine publică, iar neîndeplinirea acesteia constituie abatere disciplinară;

– solicită instanțelor de judecată și Ministerului Public, să aducă la cunoștința Baroului București orice situație care poate fi calificată ca încălcare a îndatoririlor profesionale ale avocaților, incluzând nerespectarea dispozițiilor art. 39 din Legea profesiei de avocat, în vederea efectuării verificărilor prevăzute în legea profesiei.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro