Barouri [UNBR, INPPA, barouri]
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu Uniunea Naţională a Barourilor din România
Print Friendly, PDF & Email

Baroul București. Apel pentru respectarea îndatoririlor profesionale
14.11.2018 | JURIDICE.ro


Marți, 13 noiembrie 2018, Baroul București a anunțat că în cursul ședinței publice, din data de 9 noiembrie 2018, la un complet al Tribunalului București-Secția VI civilă, în două cauze s-au prezentat avocați care substituiau titularii de contract și care au afirmat, în fața președintelui completului de judecată, că nu au cunoștință de dosarul în care au răspuns, întrucât au doar calitatea de avocați substituenți, potrivit unui comunicat semnat de av. dr. Ion Dragne, Decanul Baroului București.

Baroul București apreciază că faptele colegilor avocați au creat o imagine incorectă asupra întregii profesii, motiv pentru care:

– face apel la membrii corpului profesional al avocaților din București, să-și îndeplinească obligația prevăzută de art. 39 din Legea nr. 51/1995, în conformitate cu care: “Avocatul este dator să studieze temeinic cauzele care i-au fost încredințate, angajate sau din oficiu… ”, fără a se face distincție între avocații titulari sau avocații substituenți;

– reamintește avocaților că obligația profesională prevăzută de art. 39 din Legea nr. 51/1995 este de ordine publică, iar neîndeplinirea acesteia constituie abatere disciplinară;

– solicită instanțelor de judecată și Ministerului Public, să aducă la cunoștința Baroului București orice situație care poate fi calificată ca încălcare a îndatoririlor profesionale ale avocaților, incluzând nerespectarea dispozițiilor art. 39 din Legea profesiei de avocat, în vederea efectuării verificărilor prevăzute în legea profesiei.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate