Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept constituţional
Drept constituţional
DezbateriCărţiProfesionişti

Întâlnire Avocatul Poporului – Comisarul pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei
14.11.2018 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Drept constitutional, Drepturile omului
JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 13 noiembrie 2018, instituția Avocatul Poporului a anunțat că Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, alături de Magda Ștefănescu, Mircea Criste și Zsolt Molnar, adjuncți și de alți reprezentanți ai instituției, s-au întâlnit, în data de 12 noiembrie 2018, cu Dunja Mijatovic, Comisar pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei, care efectuează o vizită în România, în perioada 12-16 noiembrie 2018, potrivit unui comunicat semnat de Matei Vîrtosu, purtător de cuvânt.

Comisarul pentru Drepturile Omului al Consiliului Europei a afirmat că deține informații de la organizații nonguvernamentale și mass-media privind apariția mai multor decese în centrele pentru persoanele cu dizabilități, ca și în privința segregării copiilor cu dizabilități, cărora nu li se permite accesul în școlile normale.

Pe de altă parte, reprezentanții instituției Avocatul Poporului au afirmat că au existat cazuri în care copiii cu dizabilități nu erau incluși în nicio formă de școlarizare, ca și cazuri de copii cu dizabilități, care nu au fost evaluați în vederea includerii în sistemul de învățământ special. Mai mult, au existat situații când copiii au fost evaluați, însă inspectoratele școlare județene nu au înființat clase de tip ”A Doua Șansă” pentru copiii cu dizabilități.

De asemenea, a fost luată în discuție și problematica elaborării unui raport special privind violența domestică. Astfel, Zsolt Molnar, adjunct al Avocatului Poporului, a declarat că legislația în domeniu a fost modificată în luna mai 2018, iar termenele de adoptare a legislației secundare expiră la finele acestui an, în aceste condiții fiind necesară examinarea modalităților în care va fi aplicată această legislație, ca și a practicii în domeniu.

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti