« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Judecătoria Brad. Caz fortuit sau culpă fără prevedere?
20.11.2018 | Andreea LUPU

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice
Andreea Lupu

Andreea Lupu

Judecătoria Brad a hotărât renunțarea la aplicarea pedepsei față de inculpată, reținând totodată că fapta acesteia se încadrează la uciderea din culpă. În speță, inculpata și-a lăsat fiica în vârstă de un an și jumătate nesupravegheată timp de 10 minute, timp în care minora s-a deplasat în camera unde se afla uscătorul de rufe și în care și-a prins gâtul. În apărare, inculpata a invocat cazul fortuit. Cu toate acestea, instanța a reținut un grad foarte mic de culpă fără prevedere, întrucât raportat la vârsta minorei, vârstă la care aceasta începuse să umble, inculpata și orice altă persoană putea presupune că, lăsată nesupravegheată, minora ar putea să se accidenteze într-un mod sau altul. Deosebirea dintre imprevizibilitatea ivirii împrejurării fortuite și imprevizibilitatea subiectivă care apare în situația în care făptuitorul, deși trebuia să prevadă rezultatul în genere previzibil al faptei sale, totuși, din cauza unor deficiențe și limite personale, n-a putut prevedea în fapt acest rezultat. Imprevizibilitatea este, în acest caz, subiectivă și deci personală, putând fi angajată răspunderea juridică. (Sentința penală nr. 49 din data de 21.05.2018 pronunțată de Judecătoria Brad având ca obiect uciderea din culpă)

Andreea Lupu

 
Secţiuni: Drept penal, Jurisprudență Judecătorii, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD