Asigurări pentru avocaţi, Barouri, Citate juridice, Grile juridice, INTERPROFESIONAL, Jurisprudenţă inedită CITR, Legal Days, Legal FUN, Legal Style, NOTARIAT, Revista revistelor juridice, Sistemul judiciar, Studenţi la drept, TOP LEGAL
 
Sistemul judiciar [MJ, CSM, INM, SNG, PÎCCJ, DNA, parchete]
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu CSM, Ministerul Public şi DNA
JURIDICE
3 comentarii | 
Print Friendly, PDF & Email

CSM. Conferinţa Centenarul Marii Uniri – o istorie a justiţiei moderne, de la unitatea naţională la diversitatea europenă
17.11.2018 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Vineri, 16 noiembrie 2018, Consiliul Superior al Magistraturii, în considerarea sărbătorii naționale Centenarul Marii Uniri, a organizat la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia – Sala Unirii, Conferinţa ”Centenarul Marii Uniri – o istorie a justiţiei moderne, de la unitatea naţională la diversitatea europenă, al cărei moderator a fost judecător Evelina Oprina, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, potrivit unui comunicat.

Lucrările conferinţei au fost deschise de judecător Simona Marcu, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, iar în cadrul acesteia a avut loc lansarea ediţiei jubiliare a Revistei Consiliului Superior al Magistraturii „Justiţia în actualitate” şi a Culegerii de Referate ale auditorilor de justiţie din cadrul Institutului Naţional al Magistraturii și Institutului Național al Justiției din Republica Moldova, precum și a două lucrări reprezentative pentru unificarea legislativă, juridică și cultural-științifică în domeniul dreptului.

Sub coordonarea directorului Muzeului Naţional al Unirii, Gabriel Rustoiu, a avut loc ceremonia semnării Antologiei de semnături „Cartea de Aur a Centenarului” de către preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii.

La eveniment au participat membrii Consiliului Superior al Magistraturii, președinții și vicepreședinții Curților de Apel, procurori generali ai Parchetelor de pe lângă Curțile de Apel, ai Înaltei Curți de Casație și Justiție, ai Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, precum și o serie de personalități ale vieții juridice, istorice și culturale, atât din țară, cât și din Republica Moldova.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Au fost scrise până acum 3 de comentarii cu privire la articolul “CSM. Conferinţa Centenarul Marii Uniri – o istorie a justiţiei moderne, de la unitatea naţională la diversitatea europenă”

 1. Amelia FARMATHY spune:

  Nu se mai termină odată cu toată vorbăria asta pe marginea a 100 de ani!
  Şi eu de abia aştept să vină 1 Decembrie, to get over (with) it!

  Nu pricep (de fapt înţeleg, e extrem de simplu să toooot vorbeşti, să încropeşti un discurs, mai citezi din ceva istorici, să pară de-a dreptul o comunicare „ştiinţifică”, mai pui şi ceva „sentiment” şi iese repejor o declaraţie de dragoste centenară, adică încă o formă fără nicio urmă de fond, eventual cu gândul la o plimbare pe la mall după) cum putem să sărbătorim, cu onestitate, ceva atât de intim fiecărei fiinţe, când cei ce apar zilnic pe ecranele tv-urilor sau cei pe care îi aud în jurul meu măcelăresc/pocesc, fără nici măcar să realizeze că o fac – într-atât fiind de inculţi şi de neataşaţi, în realitate, valorilor naţionale, altminteri vădit (A)clamate, mă rog, de fapt, neataşaţi niciunei valori spirituale veritabile, conform regulii dacă ban nu e/iese, nimic nu e -, limba română.
  Limba română… mult mai veche ca grai comun decât aceşti ultimi (în sens cronologic desigur) 100 de ani.

  Festivismul ăsta ieftin, dar, evident, paradoxal de scump şi de inutil, atunci când vom trage linie şi vom face ceva socoteli, îmi aminteşte de vremea lui Ceauşescu.
  Pe care am prins-o, din fericire, suficient de puţin cât nu deprind năravurile specifice, dimpotrivă, chiar, să le detest şi să le subliniez, cu ironie şi, uneori, cu năduf, toată viaţa mea, dar destul de mult cât să îmi rămână în cap şi pe retină odele închinate conducătorului iubit şi primei lui „tovarăşe” – „destinsă” academiciană, aş aminti/sublinia asta Academiei când va aniversa, la rându-i, cei 100 de ani ai ţărişoarei asteia -, măreţei ţări(întotdeauna, oarecum, în ataşul „iubitului” conducător, ce mai încoace- încolo, o monarhie comunistă informală, în toată neregula), glorioasei istorii etc, pe principiul totul la superlativ.

  De fapt, suntem la fel ca orice alt popor/naţiune, cu bune şi cu rele, având norocul (la care s-a muncit şi murit pe front, în Primul Război Mondial, adică nu „pe vorbe”, ci „pe vieţi”, acestea fiind singurele repere ce merită subliniate şi evidenţiate în tot acest context festivist) de a supravieţui prin vremuri de regulă grele şi întortocheate.
  Asta e tot, sincer vorbind: o sută de ani de noroc şi efort.
  Şi suficient de multă impostură primejdioasă în ultimii 50-60.
  Şi un prezent care te face să te întrebi dacă a meritat, cu speranţa că, dacă mai amâni răspunsul sincer, poate-poate, viitorul va oferi un răspuns pozitiv.
  Căci, altminteri, nu prea mai văd cum vor sărbători nici măcar încă 25-30, peste cei 100.
  Diferenţele economice (chiar şi demografice) între regiuni se adâncesc, pe zi ce trece, iar aceste diferenţe vor conduce, previzibil, de înţeles – aspiraţional vorbind, desigur – şi nu într-un viitor prea îndepărtat, la dorinţe complet diferite, dacă nu chiar aflate în opoziţie cu statutul identitar (încă) identificabil.

 2. Istoria României are ca izvoare istorice filmele lui Sergiu Nicolaescu.

 3. Îmi vine să plâng când văd ce conferințe se organizează din fonduri publice.

  Mai bine o conferință cu titlul: Centenarul Marii Uniri – Drepturi fundamentale, identitate națională și dreptul penal al Uniunii Europene (pentru detalii, a se vedea aici: https://citate.juridice.ro/7151/dreptul-penal-fie-el-substantial-sau-procedural-este-in-mod-indispensabil-legat-de-drepturile-fundamentale-sau-despre-principiul-legalitatii-si-aristotel/ )

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate