« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

Scrisoare adresată Senatului ref. accesul avocaților cu telefoanele mobile la parchete și IPJ
19.11.2018 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Vineri, 16 noiembrie 2016, Baroul Dolj a publicat o scrisoare adresată Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii, cu privire la cercetarea abuzurilor din Senatul României, cu privire la accesul avocaților cu telefoanele mobile în sediul parchetelor și Inspectoratelor Judetene de Poliție, pe care o prezentăm integral:

”Către,
Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii
Senatul României
În atenţia domnului Preşedinte, Senator Iancu Caracota

Baroul Dolj, cu sediul în mun. Craiova, bld. Carol I, bl. 17 D Mezanin, jud. Dolj, CIF 4553658, reprezentată de avocat Lucian Bernd Săuleanu, în calitate de Decan, având în vedere hotărârea Consiliului Baroului Dolj din data de 15 noiembrie 2018, vă adresează următoarea sesizare cu privire la nerespectarea drepturilor avocaţilor de către Parchetele şi Inspectoratele Judeţene de Poliţie din România, care împiedică accesul acestora cu telefoane mobile, laptopuri şi tablete şi chiar supun percheziţiei şi controlului avocaţii, în condiţiile în care, pe de o parte, nu există un temei cu privire la astfel de limitări sau ingerinţe în viaţa privată şi profesională a avocaţilor, iar, pe de altă parte, nu există o practică unitară, odată ce unele instituţii publice permit accesul avocaţilor cu telefon mobil, laptopuri şi tablete.

Consiliul Baroului Dolj îşi exprimă îngrijorarea cu privire la astfel de situaţii şi practici prin care este interzis accesul avocaţilor în locaţiile Parchetelor ori Inspectoratelor Judeţene de Poliţie cu astfel de aparate, apreciind, totodată, că suntem în prezenţa unor abuzuri, întrucât avocatul nu poate să fie lipsit, de exemplu, de telefonul mobil, fiind o încălcare a drepturilor avocatului şi o nesocotire a calităţii acestuia de partener indispensabil al justiţiei, dar mai ales în condiţiile în care, telefonul mobil este un mijloc necesar de comunicare în desfăşurarea activităţii.

Vă învederăm că un astfel de incident s-a petrecut în sediul IPJ Timiş unde un lucrător a percheziţionat corporal un avocat cu scopul identificării telefoanelor mobile, în condiţiile în care acesta se legitimase şi era în exerciţiul profesiei de avocat, situaţie faţă de care Baroul Timiş a luat poziţie, susţinută de altfel şi de Baroul Dolj, informaţii suplimentare găsindu-se pe site-ul Baroului Timiş.

Av. Lucian Săuleanu
Decanul Baroului Dolj”

:: Sesizarea

 
Secţiuni: Content, UNBR+INPPA+Barouri | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD