BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
CRAZNIC
Print Friendly, PDF & Email

Judecătoria Cluj-Napoca. Acţiune în anulare împotriva ordonanţei de plată

19.11.2018 | Marcel MĂMĂLIGĂ
Abonare newsletter
Marcel Mămăligă

Marcel Mămăligă

Judecătoria Cluj-Napoca a hotărât că acţiunea în anulare împotriva unei ordonanţe de plată este neîntemeiată atunci când plata a fost efectuată în favoarea unui terț. În speţă, debitoarea a efectuat plata prin virament bancar către o altă societate. Susţinerile precum că aceasta face parte din acelaşi grup de firme cu societatea creditoare, sunt administrate de aceleaşi persoane, au acelaşi sediu şi obiect de activitate nu sunt relevante şi nu o exonerează de îndeplinirea obligaţiei de plată asumată prin contract. Instanţa arată că nu sunt îndeplinite condiţiile unei plaţi valabile (art. 1488 C. Civ), nici condiţiile prevăzute de art. 1475 privitoare la persoanele care pot primi plata (creditorul, reprezentantul său, legal sau convenţional, persoana indicată de acesta ori persoana autorizată de instanţă să o primească). (Sentinţa civilă nr. 1998/2018 din 19 martie 2018 pronunţată de secţia civilă a Judecătoriei Cluj-Napoca având ca obiect anularea ordonanţei de plată)

Avocat Marcel Mămăligă

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week