Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 
Print Friendly, PDF & Email

Judecătoria Cluj-Napoca. Acţiune în anulare împotriva ordonanţei de plată
19.11.2018 | Marcel MĂMĂLIGĂ


Marcel Mămăligă

Marcel Mămăligă

Judecătoria Cluj-Napoca a hotărât că acţiunea în anulare împotriva unei ordonanţe de plată este neîntemeiată atunci când plata a fost efectuată în favoarea unui terț. În speţă, debitoarea a efectuat plata prin virament bancar către o altă societate. Susţinerile precum că aceasta face parte din acelaşi grup de firme cu societatea creditoare, sunt administrate de aceleaşi persoane, au acelaşi sediu şi obiect de activitate nu sunt relevante şi nu o exonerează de îndeplinirea obligaţiei de plată asumată prin contract. Instanţa arată că nu sunt îndeplinite condiţiile unei plaţi valabile (art. 1488 C. Civ), nici condiţiile prevăzute de art. 1475 privitoare la persoanele care pot primi plata (creditorul, reprezentantul său, legal sau convenţional, persoana indicată de acesta ori persoana autorizată de instanţă să o primească). (Sentinţa civilă nr. 1998/2018 din 19 martie 2018 pronunţată de secţia civilă a Judecătoriei Cluj-Napoca având ca obiect anularea ordonanţei de plată)

Avocat Marcel Mămăligă

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate