Achiziţii publiceAfaceri transfrontaliereArbitrajAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiContencios administrativContravenţiiCorporateCyberlawData protectionDrept civilDrept comercialDrept constituţionalDrept penalDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiDreptul UEEnergieExecutare silităFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăLITIGIIMedia & publicitateMedierePiaţa de capitalProcedură civilăProprietate intelectualăProtecţia consumatorilorProtecţia mediuluiTelecom
 
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
CRAZNIC
Abonare newsletter oficial JURIDICE.ro

Print Friendly, PDF & Email

Judecătoria Cluj-Napoca. Acţiune în anulare împotriva ordonanţei de plată

19.11.2018 | Marcel MĂMĂLIGĂ
Marcel Mămăligă

Marcel Mămăligă

Judecătoria Cluj-Napoca a hotărât că acţiunea în anulare împotriva unei ordonanţe de plată este neîntemeiată atunci când plata a fost efectuată în favoarea unui terț. În speţă, debitoarea a efectuat plata prin virament bancar către o altă societate. Susţinerile precum că aceasta face parte din acelaşi grup de firme cu societatea creditoare, sunt administrate de aceleaşi persoane, au acelaşi sediu şi obiect de activitate nu sunt relevante şi nu o exonerează de îndeplinirea obligaţiei de plată asumată prin contract. Instanţa arată că nu sunt îndeplinite condiţiile unei plaţi valabile (art. 1488 C. Civ), nici condiţiile prevăzute de art. 1475 privitoare la persoanele care pot primi plata (creditorul, reprezentantul său, legal sau convenţional, persoana indicată de acesta ori persoana autorizată de instanţă să o primească). (Sentinţa civilă nr. 1998/2018 din 19 martie 2018 pronunţată de secţia civilă a Judecătoriei Cluj-Napoca având ca obiect anularea ordonanţei de plată)

Avocat Marcel Mămăligă


Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.


Irina Maria STANCU


Oana ISPAS


Radu Slăvoiu


Livia Dianu-Buja


Ștefania Stoica


Luminița Malanciuc


Ioana-Olivia Voicu


Eduard Toma-Apostol


Florina-Lăcrămioara Drăgan