Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 
Print Friendly, PDF & Email

Modificarea Metodologiei de concurs pentru ocuparea posturilor de cadre didactice în învățământul superior

19.11.2018 | JURIDICE.ro

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 967 din data de 15 noiembrie 2018, a fost publicată Hotărârea nr. 883/2018 privind modificarea și completarea Metodologiei-cadru de concurs pentru ocuparea posturilor didactice și de cercetare vacante din învățământul superior, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 457/2011.

Principala modificare ține de – conflictul de interese – concursul pentru ocuparea posturilor didactice și de cercetare vacante din învățământul superior, astfel, nu pot fi implicate în procedura de concurs persoane care:
– sunt soți, afini și rude până la gradul al III-lea inclusiv cu unul sau mai mulți candidați;
– sunt angajate în aceeași instituție cu un candidat care deține o funcție de conducere și sunt subordonate ierarhic candidatului.
Anterior această listă era completată de lit. c), d) și e).

A fost înserat art. 221 cu următorul conținut:
(1) În vederea stabilirii componenței comisiilor de soluționare a contestațiilor se parcurge aceeași procedură ca la stabilirea componenței comisiei de concurs.
(2) Membrii comisiei de concurs nu pot face parte din comisia de soluționare a contestațiilor.
(3) În urma aprobării de către senatul universitar, comisia de soluționare a contestațiilor este numită prin decizie a rectorului.

Pentru mai multe detalii a se vedea Hotărârea de modificare.

Intrarea în vigoare: 15 noiembrie 2018.


Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Newsletter
Publicitate
Corporate
Membership