JURIDICE SELECTED
 
Print Friendly, PDF & Email

Povestim cărți
21.11.2018 | Lucian BOJIN


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019
Lucian Bojin

Lucian Bojin

Juriștilor le place să vorbească despre legi. Celor care scriu aici le place să vorbească despre cărți. În colțul ăsta de site, tineri juriști povestesc altor tineri juriști (sau studenților la drept, sau oricui are chef) ce au mai citit și de ce ar recomanda asta și altora. Cum ar fi spus profesoara de română, recomandări de lectură.

Nu veți găsi aici texte despre coduri comentate. Această rubrică se adresează celor care caută și altceva. Celor ce își pun acele întrebări despre drept care, în căutarea răspunsurilor, îți deschid ușa către teoria dreptului, filosofie, istorie, științe politice sau orice abordări inter- sau transdisciplinare. Odată ce ai trecut de ușile astea, nu e sigur că vei afla răspunsul la întrebarea care te-a dus aici, însă descoperi că este un loc plăcut. Așa că deschizi din când în când ușa, să vezi dacă vrea cineva să intre.

Cam asta fac autorii din acest colț. Deschid din când în când ușa (cam o dată pe săptămână ne propunem) și îți zic despre vreo carte. Scriu despre cărți mai vechi sau mai noi, cărți pe care le-au citit recent sau acum ceva timp, cărți ale unor autori celebri sau mai puțin cunoscuți (dar niciodată irelevanți). Cărți despre care ei cred că ar merita să afli de la facultate, dar asta nu se întâmplă suficient de des, o știu din experiența lor.

Nu scriu cu „morgă”. Prea mult din „morga” limbajului juridic de la noi ascunde cât de puține idei sunt în spate. Scriu așa cum sunt ei, la vârsta lor. Unii lejer, alții „scrâșnit”. Unii mai ironic, alții mai pasionat sau mai elaborat, iar alții, poate, mai stângaci. Evident, toți sunt subiectivi. Însă este onest să-ți asumi subiectivitatea. Până una alta, le place să citească mult despre drept, iar ăsta e deja un motiv destul de bun pentru a vedea ce au de zis.

Așadar, nerds-ii de la drept s-au apucat să povestească cărți. Să vedem dacă o să ne placă poveștile lor. Iar dacă ne apucăm să citim măcar câteva dintre cărțile despre care scriu, e și mai bine, pentru că înseamnă că ne-au convins.

Dacă vrei să ni te alături și să povestești aici despre cărți bune de drept, trimite un e-mail la lucianbojin@valentin-asociatii.com.

Av. dr. Lucian Bojin, Managing Partner VALENTIN & ASOCIAȚII

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate