Secţiuni » Arii de practică » Business » Asigurări
Asigurări
CărţiProfesionişti

Norma privind aderarea și evidența participanților la fondurile de pensii facultative


21.11.2018 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Asigurări, Lege 9, Monitorul Oficial al României, VARIA (alte surse)
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 969 din data de 15 noiembrie 2018, a fost publicată Norma nr. 18/2018 privind aderarea și evidența participanților la fondurile de pensii facultative.

Prezenta normă reglementează:
a) condițiile de dobândire și de încetare a calității de participant la un fond de pensii facultative;
b) forma și conținutul actului-cadru individual de aderare la un fond de pensii facultative și procedura de modificare a acestuia;
c) evidența participanților la un fond de pensii facultative;
d) actualizarea de către fiecare administrator a informațiilor referitoare la participanți conținute în Registrul participanților.

Fondul de pensii facultative reprezintă fondul constituit prin contract de societate civilă, încheiat între participanți.

O persoană eligibilă devine participant la un fond de pensii facultative ca urmare a îndeplinirii, în mod cumulativ, a următoarelor condiții:
a) aderă la un fond de pensii facultative prin semnarea unui act individual de aderare în forma autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară, denumită în continuare A.S.F.;
b) are cel puțin o contribuție virată la fondul de pensii facultative, în termen de 6 luni de la data semnării actului individual de aderare, în cuantumul minim prevăzut în actul individual de aderare încheiat cu un administrator de fonduri de pensii facultative autorizat conform legislației în vigoare.

Normele mai prevăd:
– condițiile de dobândirea și încetarea calității de participant la un fond de pensii facultative;
– încetarea calității de participant la un fond de pensii facultative;
– dispoziții generale privind actul individual de aderare și procedura de modificare a acestuia;
– aderarea la un fond de pensii facultative.

Intrarea în vigoare: 15 noiembrie 2018.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti