Pentru comunicare profesională JURIDICE.ro recomandă Infinit PR
TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

Noi condiții referitoare la depunerea și notificarea de acte de procedură prin intermediul e-Curia

21.11.2018 | Vlad BERCU
Abonare newsletter
 Vlad Bercu

Vlad Bercu

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 293 din data de 20 noiembrie 2018, a fost publicată Decizia Curții de Justiție din 16 octombrie 2018 referitoare la depunerea și la notificarea de acte de procedură prin intermediul aplicației e-Curia.

Prin prezenta Decizie urmează a fi abrogată Decizia Curții din 13 septembrie 2011 referitoare la depunerea și la comunicarea de acte de procedură prin intermediul aplicației e-Curia.

Decizia din 16 octombrie 2018 (în continuare „Decizia”) stabilește că „e-Curia” reprezintă o aplicație informatică ce permite depunerea și comunicarea de acte de procedură pe cale electronică celor trei instanțe CJUE.

Condițiile de utilizare impun recurgerea la un nume de utilizator și la o parolă personale.

Decizia urmează a fi coroborată cu art. 57 din Regulamentul de procedură al Curții (anterior art. 37).

Momentul depunerii va fi considerat – data și ora la care o copie a originalului semnat al unui act de procedură, inclusiv opisul înscrisurilor și mijloacelor materiale de probă, parvine grefei prin fax sau prin orice alt mijloc tehnic de comunicare de care dispune Curtea se consideră că respectă termenele procedurale cu condiția ca originalul semnat al actului, însoțit de anexele și copiile, să fie depus la grefă în cel mult 10 zile. (conform art. 57 alin. (7) din Regulament).

Destinatarii notificărilor prevăzute la articolul precedent sunt înștiințați, prin e-mail, în legătură cu orice notificare care le este adresată prin e-Curia.

Intrarea în vigoare: 1 decembrie 2018.

Vlad Bercu
Research assistant SĂVESCU & ASOCIAȚII

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week