TOP LEGAL
Înregistrările video sunt accesibile pentru membri şi parteneri. Cheltuială deductibilă fiscal. Reducere 39,6 euro pentru avocaţii din barourile Bucureşti, Ilfov, Dolj, Timiş, Prahova şi Sibiu. Se acordă 20 de puncte de pregătire profesională. UNBR încurajează extinderea naţională, detalii aici. Reducere 19,8 euro pentru executorii Camerei Executorilor Bucureşti, membrii UNELM şi notarii Camerei Notarilor Publici Bucureşti.
Abonare newsletter oficial JURIDICE.ro

Print Friendly, PDF & Email

Noi condiții referitoare la depunerea și notificarea de acte de procedură prin intermediul e-Curia

21.11.2018 | Vlad BERCU
 Vlad Bercu

Vlad Bercu

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 293 din data de 20 noiembrie 2018, a fost publicată Decizia Curții de Justiție din 16 octombrie 2018 referitoare la depunerea și la notificarea de acte de procedură prin intermediul aplicației e-Curia.

Prin prezenta Decizie urmează a fi abrogată Decizia Curții din 13 septembrie 2011 referitoare la depunerea și la comunicarea de acte de procedură prin intermediul aplicației e-Curia.

Decizia din 16 octombrie 2018 (în continuare „Decizia”) stabilește că „e-Curia” reprezintă o aplicație informatică ce permite depunerea și comunicarea de acte de procedură pe cale electronică celor trei instanțe CJUE.

Condițiile de utilizare impun recurgerea la un nume de utilizator și la o parolă personale.

Decizia urmează a fi coroborată cu art. 57 din Regulamentul de procedură al Curții (anterior art. 37).

Momentul depunerii va fi considerat – data și ora la care o copie a originalului semnat al unui act de procedură, inclusiv opisul înscrisurilor și mijloacelor materiale de probă, parvine grefei prin fax sau prin orice alt mijloc tehnic de comunicare de care dispune Curtea se consideră că respectă termenele procedurale cu condiția ca originalul semnat al actului, însoțit de anexele și copiile, să fie depus la grefă în cel mult 10 zile. (conform art. 57 alin. (7) din Regulament).

Destinatarii notificărilor prevăzute la articolul precedent sunt înștiințați, prin e-mail, în legătură cu orice notificare care le este adresată prin e-Curia.

Intrarea în vigoare: 1 decembrie 2018.

Vlad Bercu
Research assistant SĂVESCU & ASOCIAȚII


Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.