Secţiuni » Selected
Selected Top Legal
CorporatePlatinum members
Print Friendly, PDF & Email

Lansarea cărţii „In honorem VALERIU STOICA”
21.11.2018 | JURIDICE.ro

Societatea Civilă de Avocaţi STOICA & Asociaţii şi Editura Universul Juridic au deosebita plăcere de a vă invita vineri, 23 noiembrie, între orele 11:30-12:30, în Aula Magna a Palatului Facultăţii de Drept, Universitatea Bucureşti, la evenimentul de lansare a cărţii „In honorem VALERIU STOICA. Drepturi, libertăţi şi puteri la începutul mileniului al III-lea”, volum coordonat de prof. univ. dr. Marian Nicolae, conf. univ. dr., av. Radu Rizoiu şi de asist. univ. dr., jud. Laura Toma-Dăuceanu.

Reprezentând o colecție de studii în onoarea profesorului Valeriu Stoica, volumul a fost realizat în semn de modest omagiu, la împlinirea de către Domnia Sa a frumoasei vârste de 65 de ani. Tematica generală a volumului este evoluția conceptelor polivalente de Drepturi, libertăți și puteri la începutul mileniului al III-lea, acestea fiind temele centrale ale studiilor și contribuțiilor realizate de Profesorul Valeriu Stoica, fie ele de politică (sau de politici publice), de „drept public” (drepturile omului) sau de „drept privat”.

Cititorul va găsi în această carte măcar o parte dintre ideile puse în circulație de Profesorul Valeriu Stoica și dezbătute de autorii care au participat cu studii în prezentul volum. Această ocazie a reprezentat un prilej de reflecție asupra unor teme importante din tematica generală a volumului, care, prin rezultatul produs, aduc o contribuție însemnată la dezvoltarea doctrinei juridice actuale.

Din punct de vedere tehnic, volumul este împărțit în două mari părți – “Dreptul ca drept” și “Dreptul în context” –, după cum este vorba de studii juridice sau extrajuridice, iar în ceea ce privește contribuțiile juridice nu a fost urmată diviziunea clasică “drept public”/”drept privat”, ci s-au avut în vedere dreptul între universalism și particularism („Dreptul și drepturile”), precum și clasificarea drepturilor în patrimoniale și extrapatrimoniale.

Evenimentul de lansare a cărţii va avea loc în cadrul conferinței „Dreptul românesc la 100 de ani de la Marea Unire”, organizată de Facultatea de Drept a Universității din București, în perioada 22-23 noiembrie. Desfășurată pe mai multe paneluri simultane, acoperind cele mai diverse tematici din dreptul public, cel privat și cel penal, conferința va fi un maraton juridic de două zile, la care au fost invitate și vor susține prelegeri cadre didactice ale facultăților membre ale Hexagonului Facultăților de Drept, precum și de la Universitatea de Stat din Chișinău și Universitatea din Cernăuți.

Detalii, aici.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile!


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.