Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete
22 comentarii

Lansare de carte, 28 noiembrie 2018: Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie 1918-2018 un secol în asigurarea unei practici judiciare unitare | Rodica Aida Popa
23.11.2018 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Unitatea statului naţional modern de la 1918 a marcat fundamental istoria poporului român, dând sens existenţei acestuia, sub toate aspectele.

Justiţia ca pilon fundamental al statului modern unitar român avea să cunoască, de la acel moment şi până astăzi, 2018, o efervescenţă în aplicarea şi interpretarea legii, care la rândul ei a cunoscut profunde schimbări în elaborare, precum şi instituţional, Curtea de Casaţiune şi Justiţie de atunci, iar astăzi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, marcând semnificativ, prin jurisprudenţa sa întreaga societate românească.

În Anul Centenar 2018, are loc pe data de 28 noiembrie 2018, ora 10:00 la Aula Mică a Universităţii 1 Decembrie 1918, Alba Iulia conferinţa organizată de judecător dr. Rodica Aida Popa, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, reprezentantul României la Consiliul Consultativ al Judecătorilor Europeni din cadrul Consiliului Europei, în parteneriat cu Facultatea de Drept din cadrul Universităţii 1 Decembrie 1918 şi editura C.H. Beck, cu tema: „Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie 1918-2018 un secol în asigurarea unei practici judiciare unitare”.

În cadrul conferinţei va avea loc lansarea volumului „Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie 1918-2018 un secol în asigurarea unei practici judiciare unitare”.

Invitaţi: Decanul şi Prodecanul Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii 1 Decembrie 1918, corp profesoral.

Participanţi: studenţii Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii 1 Decembrie 1918.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

22 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti