Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Judecătoria Oltenița. Prejudiciu estetic grav și permanent


25 noiembrie 2018 | Andreea LUPU

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night
Andreea Lupu

Andreea Lupu

Judecătoria Oltenița a hotărât că amputarea vârfului nasului cu cartilajul median constituie un prejudiciu estetic grav și permanent, contrar raportului de constatare medico-legală în care s-a prevăzut că nu se poate stabili existența unui astfel de prejudiciu decât după trecerea unui an de la examinare sau după realizarea intervențiilor chirurgicale necesare. Instanța a avut în vedere poziționarea centrală a prejudiciului estetic care modifică semnificativ fizionomia, imposibilitatea revenirii pe cale naturală la forma inițială a nasului și afectarea simetriei feței. În condițiile tehnicii moderne medicale de astăzi aproape orice prejudiciu poate fi reparat sau ascuns astfel încât cu greu s-ar mai putea vorbi de un prejudiciu estetic grav și permanent. Cu toate acestea, instanța nu consideră că legiuitorul a avut în vedere înlăturarea răspunderii penale sau sancționarea mai ușoară a unui inculpat bazată pe un factor obiectiv și ulterior, respectiv intervenția medicală de specialitate. Astfel, instanța constată că fapta inculpatului constituie infracțiunea de vătămare corporală prevăzută de art. 194 alin. (1) lit. c Cod penal. (Sentința penală nr. 219 din data de 04.09.2018 pronunțată de Judecătoria Oltenița având ca obiect vătămarea corporală)

Andreea Lupu

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică