Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

SNPAP. Exercițiul tehnico-tactic ”Prevenirea şi stingerea incendiilor și acordarea primului ajutor”
27.11.2018 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 27 noiembrie 2018, Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna a anunțat că, în data de 26 și 27 noiembrie 2018, a avut loc, în colaborare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Maior Constantin Ene” Bacău, exercițiul tehnico–tactic cu tema ”Prevenirea şi stingerea incendiilor si acordarea primului ajutor”, la care a participat întreg efectivul de elevi și profesori, potrivit unui comunicat semnat de subcomisar de penitenciare Iuliana Savin, purtător de cuvânt.

Exercițiul a debutat în ziua de 26 noiembrie 2018 cu o prelegere susținută de către Lăcrămioara Boz în calitate de coordonator al Proiectului ”112 – Situații de urgență și prevenire” din cadrul Asociației ”Sfântul Nicolae cel Milostiv” Iași,  pe teme legate de modul de utilizare și apelare a serviciului unic de urgență 112, precum și modul de reacție în cazul declanșării unor dezastre sau calamități naturale.

Ziua de 27 noiembrie 2018 a început cu un exercițiu de alarmare și evacuare a elevilor din pavilionul de cazare, la ora 05:30, cu scopul de a testa capacitatea acestora de reacție la incendiu, continuând cu simularea unui alt incendiu la capela unității aflată în Pavilionul Școală, care a necesitat evacuarea elevilor și a cadrelor didactice aflate în timpul orelor de curs.

În sprijinul nostru s-a prezentat un echipaj de pompieri militari aparținând Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Maior Constantin Ene”, care au preluat activitatea de stingere a incendiului până la lichidarea acestuia.

Ulterior acestui exercițiu, membrii echipajului de intervenție au prezentat elevilor Școlii echipamentul specific și modalitatea de funcționare a acestuia.

Scopul acestei activități a constat în cunoaşterea modului de acţiune în diferite situaţii de urgenţă şi însuşirea de către elevi a unui minim de cunoştinţe necesare acordării primului ajutor.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti