Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 

Organizarea și desfășurarea examenului de promovare în cariera didactică, pentru învățământul superior
27.11.2018 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 990 din data de 22 noiembrie 2018, a fost publicată Metodologia-cadru privind organizarea și desfășurarea examenului de promovare în cariera didactică, pentru învățământul superior, din 09.11.2018.

Promovarea în carieră a personalului didactic titular într-una dintre funcțiile didactice se face prin examen, pe un post vacant, cu respectarea prevederilor legale în vigoare. Instituțiile de învățământ superior pot să organizeze examen de promovare în cariera didactică numai dacă postul este vacant. Posturile vacante destinate promovării în cariera didactică se aprobă anual de către senatul universității, la propunerea consiliului de administrație.

Metodologia privește următoarele posturi:
a) lector universitar/șef de lucrări;
b) conferențiar universitar;
c) profesor universitar.

Anunțul privind organizarea examenului se publică cu cel puțin două luni înainte de data desfășurării primei probe de examen. Înscrierea la examen începe în ziua publicării pe site-ul instituției de învățământ superior a anunțului privind examenul pentru ocuparea postului vacant și se încheie cu 15 zile calendaristice înaintea desfășurării primei probe de examen.

Pentru înscrierea la examenul de promovare în cariera didactică, pentru funcțiile de lector universitar/șef de lucrări este necesară întrunirea cumulativă a următoarelor condiții:
a) deținerea diplomei de doctor;
b) vechime minimă de 3 ani în calitate de cadru didactic în învățământul superior în cadrul instituției organizatoare a examenului de promovare;
c) îndeplinirea standardelor minimale de ocupare a posturilor didactice, specifice funcției didactice de lector universitar/șef de lucrări, prevăzute de metodologia proprie;
d) îndeplinirea condițiilor prevăzute de art. 5 alin. (2) și (3) din Metodologie.

Cu cel puțin 10 zile calendaristice înaintea desfășurării primei probe de examen, pe pagina de internet a instituției de învățământ superior, vor fi publicate, cu respectarea protecției datelor cu caracter personal următoarele:
a) curriculum vitae;
b) fișa de verificare a îndeplinirii standardelor minimale pentru postul pentru care urmează să se desfășoare examen de promovare;
c) lista completă de lucrări.

La examen poate participa candidatul care îndeplinește condițiile de înscriere la examenul de promovare, conform Legii nr. 1/2011.

Dosarul de examen este constituit de candidat și se depune direct la adresa instituției de învățământ superior specificată pe pagina de internet a examenului. Dosarul de examen este transmis membrilor comisiei de examen după expirarea termenului de depunere a dosarelor, dar nu mai târziu de 5 zile lucrătoare înaintea desfășurării primei probe a examenului.

Comisia de examen este formată din 5 membri, incluzând președintele acesteia, specialiști în domeniul postului sau în domenii apropiate.

Examenul se derulează astfel încât toate probele de examinare să fie susținute în cel mult 45 de zile de la încheierea perioadei de înscriere.

Rezultatul comisiei se publică pe pagina de internet a examenului, în termen de două zile lucrătoare de la finalizarea examenului, respectiv după expirarea termenului de rezolvare și de răspuns la contestații, după caz. După aprobarea de către senatul universitar a rezultatului examenului, pe pagina de internet a examenului se publică lista candidaților promovați.

În cazul în care doriți mai multe detalii vă rugăm să citiți metodologia integral.

Intrarea în vigoare: 22 noiembrie 2018.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.