Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Rodica Aida Popa: S-a realizat un control de constituţionalitate prin consultarea tuturor factorilor şi, iată că legile justiției sunt în vigoare…
28.11.2018 | JURIDICE.ro

Marți, 27 noiembrie 2018, Rodica Aida Popa, reprezentantul României la Consiliul Consultativ al Judecătorilor Europeni, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) – Secţia Penală, a lansat, la Curtea de Apel Alba Iulia, volumul „Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, 1918 – 2018, un secol în asigurarea unei practici judiciare unitare.”, potrivit agerpres.ro.

Rodica Aida Popa, despre modificările la legile justiției: „Că sunt bune sau mai puţin bune, nu poate să ne spună decât timpul, prin modul în care deciziile se vor pronunţa în baza acestei legi. Consultarea a fost pe toate nivelurile în domeniul justiţiei, inclusiv Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, acolo unde a înţeles să evalueze critici de neconstituţionalitate prin prerogativa sa de control a priori de constituţionalitate, a sesizat Curtea Constituţională, în vederea controlului de constituţionalitate şi prin deciziile pe care CCR le-a pronunţat a dat verdict de neconstituţionalitate pe anumite prevederi sau chiar pe alte dispoziţii legale, deci s-a realizat un control de constituţionalitate prin consultarea tuturor factorilor şi, iată, că legile sunt în vigoare.


Aflaţi mai mult despre , ,
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.