Asigurări pentru avocaţi, Barouri, Citate juridice, Grile juridice, INTERPROFESIONAL, Jurisprudenţă inedită CITR, Legal Days, Legal FUN, Legal Style, NOTARIAT, Revista revistelor juridice, Sistemul judiciar, Studenţi la drept, TOP LEGAL
 
Sistemul judiciar [MJ, CSM, INM, SNG, PÎCCJ, DNA, parchete]
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu CSM, Ministerul Public şi DNA
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

ICCJ. Adunarea generală a judecătorilor ref. funcționarea completelor de 5 judecători
29.11.2018 | JURIDICE.ro


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

Miercuri, 28 noiembrie 2018, Înalta Curte de Casație şi Justiție a anunțat că, la data de 26 noiembrie 2018, potrivit dispozițiilor art. 22 lit. e) din Regulamentul privind organizarea şi funcționarea administrativă a Înaltei Curți de Casație şi Justiție, a fost convocată Adunarea generală a judecătorilor instanței supreme pentru a fi consultată cu privire la măsurile necesare pentru buna desfășurare a activității Înaltei Curți de Casație şi Justiție, urmare a deciziei Curții Constituționale prin care s-a constatat existența unui conflict juridic de natură constituțională şi a hotărârii Curții de Apel București prin care s-a suspendat executarea Hotărârii Colegiului de conducere nr. 137 din 8 noiembrie 2018, potrivit unui comunicat.

La adunarea generală a participat un număr de 88 de judecători din 110 în funcție.

Având în vedere obiectul consultărilor, s-a constatat că este oportun ca judecătorii Secției de contencios administrativ şi fiscal să nu participe la discuțiile privind efectele hotărârii pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti asupra măsurilor administrative vizând funcţionarea completurilor de 5 judecători.

În continuare, adunarea generală şi-a desfăşurat lucrările în prezenţa a 67 de judecători.

În urma dezbaterilor, s-a hotărât în majoritate ca Adunarea generală a judecătorilor să emită un comunicat de presă în care să aducă la cunoştinţa persoanelor interesate că există un blocaj în funcţionarea completurilor de 5 judecători care nu-şi pot desfăşura activitatea de judecată.

În urma consultărilor, au fost exprimate 62 de opinii în sensul că la şedinţele de judecată planificate pentru datele de 3 şi 10 decembrie 2018, completurile de 5 judecători, în compunerea rezultată din tragerea la sorţi ce a avut loc la data de 9 noiembrie 2018 vor acorda noi termene de judecată.

În urma consultărilor ce au avut loc în Adunarea generală, la data de 27 noiembrie 2018, s-a întrunit Colegiul de conducere al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care, prin Hotărârea nr. 152 a stabilit că la şedinţele de judecată ale completurilor de 5 judecători din data de 3 şi 10 decembrie 2018, vor participa membrii titulari sau supleanţi, după caz, în compunerea aprobată prin Hotărârea Colegiului de conducere nr. 139 din 13 noiembrie 2018, în prezent în vigoare.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate