Asigurări pentru avocaţi, Barouri, Citate juridice, Grile juridice, INTERPROFESIONAL, Jurisprudenţă inedită CITR, Legal Days, Legal FUN, Legal Style, NOTARIAT, Revista revistelor juridice, Sistemul judiciar, Studenţi la drept, TOP LEGAL
 
Sistemul judiciar [MJ, CSM, INM, SNG, PÎCCJ, DNA, parchete]
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu CSM, Ministerul Public şi DNA
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

PICCJ. Augustin Lazăr, speaker la un seminar organizat de UNESCO

30.11.2018 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

Joi, 29 noiembrie 2018, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) a anunțat că, în data de 28 noiembrie 2018, Augustin Lazăr, procurorul general al PÎCCJ, a fost invitat de UNESCO, în calitate de speaker, la un seminar de pregătire profesională destinat autorităților judiciare din Europa. Evenimentul intitulat “Lupta împotriva traficului ilicit de bunuri culturale” a fost organizat la Paris, la sediul UNESCO, potrivit unui comunicat.

În cadrul seminarului, la workshop-ul “Judiciarizarea traficului ilicit de bunuri culturale”, Augustin Lazăr a susținut o prezentare cu tema “Instrumente moderne de cooperare judiciară internațională în domeniul recuperării bunurilor culturale, a produselor criminalității în UE. Experiența românească”.

De asemenea, în aceeași zi, procurorul general al PÎCCJ a avut o întâlnire de lucru cu François Molins, procurorul general de pe lângă Curtea de Casație a Republicii Franceze. Discuțiile au vizat continuarea cooperării judiciare dintre cele două parchete, conform Declarației comune de intenție, cu o durată de cinci ani, semnată la data de 15 mai 2018. Documentul are ca scop facilitarea cooperării juridice și judiciare între Franța și România, prevăzută de mai multe convenții bilaterale în diverse domenii și reprezintă prima declarație comună de intenţie între Ministerul Public din România și cel din Franța, marcând un moment important în dezvoltarea cooperarii judiciare româno-franceze,  întemeiat pe tradiția culturii juridice comune.

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week