Achiziţii publiceAfaceri transfrontaliereArbitrajAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiContencios administrativContravenţiiCorporateCyberlawData protectionDrept civilDrept comercialDrept constituţionalDrept penalDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiDreptul UEEnergieExecutare silităFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăLITIGIIMedia & publicitateMedierePiaţa de capitalProcedură civilăProprietate intelectualăProtecţia consumatorilorProtecţia mediuluiTelecom
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
MARES DANILESCU MARES
Abonare newsletter oficial JURIDICE.ro

Print Friendly, PDF & Email

Tribunalul Maramureș. Trafic de droguri de risc. Arest la domiciliu

05.12.2018 | JURIDICE.ro

Miercuri, 5 noiembrie 2018, Tribunalul Maramureș a anunțat că, prin încheierea penală nr. 50/DL/04.12.2018, pronunţată în dosarul nr. 2406/100/2018 al Tribunalului Maramureş,  instanţa a respins propunerea formulată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Maramureş, de arestare preventivă a inculpatei H.M., în vârstă de 50 de ani, domiciliată în Mun. Baia Mare, cu locuinţa efectivă în Spania, cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de participaţie improprie la trafic de droguri de risc prin introducerea lor în ţară, fără drept, dispunând luarea faţă de aceasta a măsurii arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 4 decembrie 2018 şi până la data de 2 ianuarie 2019 inclusiv, potrivit unui comunicat, semnat de Ileana Daniela Ardelean-Waltner.

De asemenea, inculpatei i-au fost impuse obligaţiile de a nu părăsi imobilul în care locuieşte în Baia Mare fără permisiunea judecătorului de drepturi şi libertăţi, de a se prezenta în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemată şi de a nu lua legătura cu coinculpaţii H. R. şi H. V., atrăgându-i-se atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a acestora, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

Pentru a dispune arestarea la domiciliu a inculpatei, instanţa a reţinut că în cauză există indicii temeinice care să justifice presupunerea că aceasta, la solicitarea fiului său, H.R., şi a fostului soţ, H.V. (coinculpaţi în dosarul instrumentat de D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Maramureş), a expediat din Spania, la data de 4 noiembrie 2018, prin intermediul unei firme de curierat, două colete conţinând cantitatea totală de 4,16 kg. de drog de risc cannabis, drog introdus efectiv în ţară la data de 6 noiembrie şi interceptat de organele de ordine la data de 8 noiembrie 2018, în momentul preluării coletelor de către destinatari.

Inculpata poate contesta hotărârea Tribunalului Maramureş în termen de 48 de ore de la pronunţare.

Menţionăm că faţă de inculpaţii H. R. şi H. V. s-a dispus luarea măsurii arestării preventive la data de 9 noiembrie 2018, respectiv 16 noiembrie 2018 (comunicate de presă nr. 69/09.11.2018  şi nr. 71/16.11.2018).


Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.


Irina Maria STANCU


Oana ISPAS


Radu Slăvoiu


Livia Dianu-Buja


Ștefania Stoica


Luminița Malanciuc


Ioana-Olivia Voicu


Eduard Toma-Apostol


Florina-Lăcrămioara Drăgan