Achiziţii publiceAfaceri transfrontaliereArbitrajAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiContencios administrativContravenţiiCorporateCyberlawData protectionDrept civilDrept comercialDrept constituţionalDrept penalDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiDreptul UEEnergieExecutare silităFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăLITIGIIMedia & publicitateMedierePiaţa de capitalProcedură civilăProprietate intelectualăProtecţia consumatorilorProtecţia mediuluiTelecom
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
MARES DANILESCU MARES
Abonare newsletter oficial JURIDICE.ro

Print Friendly, PDF & Email

Modificarea OUG privind unele măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale

05.12.2018 | JURIDICE.ro

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 984 din data de 21 noiembrie 2018, a fost publicată Legea nr. 271/2018 pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 54/2010 privind unele măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale.

Prin Legea de aprobarea a OUG nr. 54/2010 au fost aduse modificării ultimei, în sensul abrogării următoarelor norme juridice:

Art. 2
(2) Persoanele impozabile și persoanele juridice neimpozabile, înregistrate în scopuri de TVA potrivit art. 153 și 1531 din Legea nr. 571/2003, cu modificările și completările ulterioare, care intenționează să desfășoare după data de 1 august 2010 operațiuni intracomunitare de natura celor prevăzute la art. 1582 alin. (1) din Legea nr. 571/2003, cu modificările și completările ulterioare, trebuie să solicite organelor fiscale competente înscrierea în Registrul operatorilor intracomunitari, potrivit prevederilor art. 1582 din Legea nr. 571/2003, cu modificările și completările ulterioare.
(3) În cazul aprobării de către organul fiscal competent a cererilor depuse până la data de 1 august 2010 de către persoanele prevăzute la alin. (2), data înregistrării în Registrul operatorilor intracomunitari va fi data de 1 august 2010. În cazul aprobării de către organul fiscal competent a cererilor depuse după data de 1 august 2010 de persoanele prevăzute la alin. (2), data înregistrării în Registrul operatorilor intracomunitari va fi data comunicării deciziei în condițiile prevăzute de Ordonanța Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Cererile vor fi soluționate în termenul și în condițiile prevăzute la art. 1582 din Legea nr. 571/2003, cu modificările și completările ulterioare.
(4) Începând cu data de 1 august 2010, pentru realizarea schimbului de informații în domeniul taxei pe valoarea adăugată cu statele membre ale Uniunii Europene, vor fi utilizate informațiile din Registrul operatorilor intracomunitari.

Art. 3 
Solicitările de înscriere în Registrul operatorilor intracomunitari se depun la organele fiscale competente începând cu data publicării prezentei ordonanțe de urgență. 

Intrarea în vigoare: 24 noiembrie 2018.


Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.


Irina Maria STANCU


Oana ISPAS


Radu Slăvoiu


Livia Dianu-Buja


Ștefania Stoica


Luminița Malanciuc


Ioana-Olivia Voicu


Eduard Toma-Apostol


Florina-Lăcrămioara Drăgan