Noi reglementări în privința normativelor de cheltuieli pentru autoritățile administrației publice și instituțiile publice
05.12.2018 | JURIDICE.ro

Drept Timisoara
Secţiuni: Content, Lege 9, Monitorul Oficial al României, Varia (alte arii de practica) | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: ,
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 984 din data de 21 noiembrie 2018, a fost publicată Legea nr. 268/2018 privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 20/2018 pentru completarea art. 5 din Ordonanța Guvernului nr. 80/2001 privind stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autoritățile administrației publice și instituțiile publice.

La art. 5 din Ordonanța Guvernului nr. 80/2001 se introduc două noi alineate, alineatele (93) și (94), cu următorul cuprins:

(93) Prin excepție de la prevederile alin. (8), autoritățile și instituțiile publice, indiferent de sistemul de finanțare și subordonare, pot achiziționa, în condițiile legii, autoturisme al căror preț nu poate depăși contravaloarea în lei a sumei de 35.000 euro, inclusiv TVA, cu condiția ca achiziția acestora să fie realizată în cadrul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante din punct de vedere energetic, finanțat din Fondul pentru mediu, potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 105/2006, cu modificările și completările ulterioare.
(94) Prin excepție de la prevederile alin. (8), serviciile Parlamentului, Administrația Prezidențială și Secretariatul General al Guvernului pot achiziționa, în condițiile legii, autoturisme după normativele proprii stabilite.

Intrarea în vigoare: 24 noiembrie 2018.

 
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
VIDEO
Codul muncii

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.