Achiziţii publiceAfaceri transfrontaliereArbitrajAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiContencios administrativContravenţiiCorporateCyberlawData protectionDrept civilDrept comercialDrept constituţionalDrept penalDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiDreptul UEEnergieExecutare silităFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăLITIGIIMedia & publicitateMedierePiaţa de capitalProcedură civilăProprietate intelectualăProtecţia consumatorilorProtecţia mediuluiTelecom
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
MARES DANILESCU MARES
Abonare newsletter oficial JURIDICE.ro

Print Friendly, PDF & Email

Regulamentul de organizare și funcționare a Comitetului de securitate și sănătate în muncă, specific sistemului administrației penitenciare

05.12.2018 | JURIDICE.ro

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 996 din data de 26 noiembrie 2018, a fost publicat Regulamentul de organizare și funcționare a Comitetului de securitate și sănătate în muncă, specific sistemului administrației penitenciare, din 1.11.2018.

Regulamentul a fost elaborat în scopul asigurării implicării salariaților în elaborarea și aplicarea deciziilor în domeniul securității muncii, la nivelul fiecărei unități penitenciare se constituie Comitetul de sănătate și securitate în muncă (CSSM).

În cazul Administrației Naționale a Penitenciarelor, componența CSSM se nominalizează prin decizie a directorului general, iar, în cazul unităților subordonate, componența CSSM se nominalizează prin decizie a directorului unității.

Reprezentanții salariaților cu răspunderi specifice în domeniul securității și sănătății în muncă sunt formați din reprezentanții organizațiilor sindicale reprezentative sau, în situația în care sindicatul nu este reprezentativ, reprezentanții federației la care este afiliat sindicatul, conform Legii dialogului social, iar, în cazul unităților în care nu sunt constituite sindicate, reprezentanții aleși ai angajaților.

Organizarea și derularea operațiunilor de alegere a reprezentanților salariaților în care nu sunt constituite sindicate este asigurată de către Compartimentul securitatea și sănătatea în muncă și protecția mediului.

Poate fi candidat eligibil orice salariat care are cel puțin 3 luni vechime în unitate.

Ordinea de zi a fiecărei întruniri este stabilită de către președinte și secretar, cu consultarea reprezentanților salariaților, și este transmisă membrilor CSSM cu cel puțin 5 zile înaintea datei stabilite pentru întrunirea comitetului.

Pentru mai multe detalii a se vedea Regulamentul conform linkului înserat.

Intrarea în vigoare: 26 noiembrie 2018.


Aflaţi mai mult despre ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.


Irina Maria STANCU


Oana ISPAS


Radu Slăvoiu


Livia Dianu-Buja


Ștefania Stoica


Luminița Malanciuc


Ioana-Olivia Voicu


Eduard Toma-Apostol


Florina-Lăcrămioara Drăgan