Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Activitate VeDem Just – noiembrie 2018


6 decembrie 2018 | Lucian CHECHERIŢĂ

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro
Lucian Checheriță

Lucian Checheriță

29 noiembrie 2018: Sala de Sedinte a Palatului Cultural „Ionel Floasiu” din Campia Turzii, jud. Cluj, a gazduit evenimentul „Prevenirea consumului de droguri prin arta si educatie”. Au participat comisar sef Ana Sebastian Marcu si judecator dr. Cristi Danilet. Acesta din urma a prezentat o lectie de educatie juridica privind combaterea consumului si distribuirii de droguri.

28 noiembrie 2018: A fost prezentat la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Ploiesti primul manual romanesc de educatie juridica, acceptat de UNODC din cadrul Organizatiei Natiunilor Unite, autor judecator dr. Cristi Danilet, de catre consilierul juridic Ionita Florian, instructor de ordine publica Catedra de Pregatire Juridica si Criminalistica SAPVLC.

28 noiembrie 2018: Clasa a treia de la Liceul ”Sincai” din Cluj-Napoca: educatie juridica la Tribunalul Cluj cu judecator dr. Cristi Danilet.

28 noiembrie 2018: Educatie juridica cu elevi de clasa a saptea de la Scoala Gimnaziala ”Ion Creanga” din Cluj-Napoca, sustinuta de judecator dr. Cristi Danilet, la Tribunalul Cluj.

27 noiembrie 2018: La elevii din clasele VII-VIII, la Scoala Gimnaziala Oniceni a facut educatie juridica doamna asistent universitar Loredana Terec.

27 noiembrie 2018: Calina Bichescu a predat educatie juridica la C. N. „George Cosbuc” din Bucuresti, venind cu joculete si analogii interesante pentru un impact cat mai vizibil.

26 noiembrie 2018: Roca Alin, Aura Marina si Bianca Ioana Hanganu au predat educatie juridica la ”Scoala Centrala” si la Liceul ”Grigore Moisil” Bucuresti, prin metode interactive si intr-un spirit apreciat de elevi.

26 noiembrie 2018: intalnire tinuta de judecator dr. Cristi Danilet cu elevii de liceu de la Colegiul National de Arte „Sabin Dragoi” din Arad.

25 noiembrie 2018: La invitatia asociatiei „Aradul Civic”, organizatia „Voci pentru Democratie si Justitie” – prin judecator dr. Cristi Danilet – a tinut o sesiune de instruire pentru cei dornici sa predea educatie juridica nonformala in scoli si licee din Arad.

23 noiembrie 2018: Judecatorul dr. Cristi Danilet, membru fondator al asociatiei VeDem Just, a instruit studenti la Drept din cadrul asociatiei SAIL pentru a preda nonformal educatie juridica elevilor, la Biblioteca Centrala Universitara „Lucian Blaga” Cluj.

19 noiembrie 2018: Educatie juridica la elevii din cadrul Clubului copiilor Blaj cu judecator dr. Cristi Danilet.

18 noiembrie 2018: Vineri, 16 noiembrie 2018, elevi ai claselor X-XII de la Colegiul National ”Andrei Muresanu” din Dej au participat la cursul sustinut de comisar sef Negru Ciprian, in cadrul caruia acesta a prezentat tehnica testarii Poligraf.

16 noiembrie 2018: Educatie juridica cu judecator dr. Cristi Danilet la elevii de clasa a saptea si opta de la Scoala Generala „Ion Creanga” din Cluj-Napoca.

15 noiembrie 2018: Studentii de la USAMV Cluj-Napoca au participat la o intalnire cu judecator dr. Cristi Danilet despre nevoia de educatie juridica, informatii despre furt si talharie, consum de droguri si pornografie infantila, justitie civila si justitie penala, violenta si cyberbullying.

15 noiembrie 2018: Educatie juridica la Tribunalul Cluj cu judecator dr. Cristi Danilet pentru elevii de clasa a sasea de la CN Emil Racovita din Cluj-Napoca.

15 noiembrie 2018: A avut loc cel de-al doilea curs din seria celor trei pe care Asociatia parintilor elevilor din Colegiul National ”Nicolae Grigorescu” din Campina il sustine in parteneriat cu Asociatia VeDem Just. Elevii din clasele a XI-a D si a XII-a D au primit informatii despre etapele prin care o idee poate deveni lege, de la initiativa pana la promulgare. Cristi Ochiana, student in anul III la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii din Bucuresti, a sustinut cursul.

14 noiembrie 2018: Elevi si profesori de la C. N. ”Emil Racovita” din Cluj-Napoca primiti la o lectie de educatie juridica de catre presedintele Tribunalului Cluj Sorina Selesiu si judecatorul dr. Cristi Danilet.

14 noiembrie 2018: Judecatorul dr. Cristi Danilet si avocatul Voicu Sarb au prezentat proiectul de educatie juridica directorilor din toate scolile si liceele din judetul Cluj adunati la o sedinta organizata de Inspectoratul Scolar Judetean.

14 noiembrie 2018: Fundatia Dezvoltarea Popoarelor filiala Cluj se ocupa de o parte din copiii comunitatii de la Pata Rat. Ei au venit la Tribunalul Cluj, in data de 13 noiembrie 2018, pentru o lectie de educatie juridica cu judecator dr. Cristi Danilet.

13 noiembrie 2018: Educatie juridica cu judecator dr. Cristi Danilet la elevii de clasa a V-a de la Scoala Generala Ion Creanga din Cluj-Napoca.

13 noiembrie 2018: Educatie juridica cu studenta la Drept Theona Sabina Popa la C. N. „GH. Lazar” din Bucuresti.

12 noiembrie 2018: Studentii clujeni la Drept Carmen Ilea si Octavian Grad au tinut azi o lectie de educatie juridica la Colegiul National “Vasile Lucaciu” din Baia Mare. Au vorbit despre raspunderea penala si contraventionala pentru elevii din patru clase de a XI-a.

12 noiembrie 2018: Educatie juridica cu Matei Pieca, student la Drept in anul I, Iasi, pentru elevii de clasa a XI-a de la Colegiul National “Alexandru Odobescu”, din Pitesti.

12 noiembrie 2018: Colegiul National „Emil Racovita” Cluj-Napoca, clasa a V-a B – lectie de educatie juridica cu Francesca Bujor.

12 noiembrie 2018: Elevii de clasa a VIII-a de la Scoala Generala Onisifor Ghibu din Cluj, au participat la o lectie de educatie juridica cu judecator dr. Cristi Danilet, la Tribunalul Cluj.

9 noiembrie 2018: Educatie juridica la Tribunalul Cluj pentru elevii de clasa a VI-a de la Liceul Informatica ”Tiberiu Popoviciu” cu judecatorul dr. Cristi Danilet.

8 noiembrie 2018: La data de 8 noiembrie 2018, a avut loc primul curs de educatie juridica din seria celor trei evenimente pe care Asociatia de parinti, in parteneriat cu Asociatia VeDem Just, le desfasoara pentru liceeni in cadrul proiectului „De-a Dreptul”. Clasele a XII-a D si a XI-a D de la C. N. „Nicoale Grigorescu” din Campina au primit informatii despre raspunderea penala a minorului, principul separarii puterilor in stat, formele de organizare a statelor, formele de guvernamant, infractiuni frecvente (furt, talharie, loviri sau alte violente), de la Cristi Ochiana, student la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti.

8 noiembrie 2018: Elevii din clasa a VII-a de la Liceul de Informatica au fost in vizita la Tribunalul Cluj si au participat la o lectie de educatie juridica cu judecatorul dr. Cristi Danilet.

8 noiembrie 2018: Bianca Neag si Carmen Ilea, studente anul II la Universitatea Crestina ”Dimitrie Cantemir” Cluj-Napoca au sustinut in data de 8 noiembrie 2018, o lectie de #educatiejuridica non formala la Liceul Tehnologic UCECOM “Spiru Haret” Cluj-Napoca pentru elevii din clasele X-XII. Temele abordate au fost: infractiune, contraventie, droguri, violenta, furt, omor, raspunderea penala, bullying, reguli la scoala, acasa, de circulatie, Facebook, infractiunea de coruptie, drepturile si obligatiile elevilor.

8 noiembrie 2018: Doamna consilier juridic Colescu Anca a fost in vizita la Tribunalul Botosani cu elevii din clasa a VIII-a de la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga” din Botosani.

8 noiembrie 2018: Manualul de educatie juridica scris de judecatorul dr. Cristi Danilet a fost acceptat de UNODC din cadrul Organizatiei Natiunilor Unite ca material resursa pentru programul E4J – Education for Justice, lansat in baza Declaratiei ONU de la Doha din anul 2016 care si-a propus promovarea culturii legalitatii in toata lumea.
S-au publicat pe site trei variante ale manualului: in limba engleza, in limba germana si limba romana. Disponibil aici.

5 noiembrie 2018: La Colegiul National ”Mihai Viteazul” din Ploiesti, elevii de clasa a VIII-a au participat la o lectie de educatie juridica cu judecator Diana Toma de la Judecatoria Ploiesti.

5 noimbrie 2018: Discutie sustinuta de Loredana Mihaela Cristea in cadrul workshopului de educatie juridica despre drepturi, obligatii, separatia puterilor in stat, despre cum sa ajungi avocat si ce anume face acesta, despre cum formulezi o petitie si rolul Avocatului Poporului la clasa a IX-a a Liceului „Dragomir Hurmuzescu” in cadrul Scolii Altfel.

3 noiembrie 2018 – Judecatorul dr. Cristi Danilet la SuperTeach: prezinta pentru 450 de profesori din toata tara modul de introducere in invatamantul romanesc a programului de educatie juridica.

1 noiembrie 2018: Elevii clasei a X-a B de la Colegiul National Pedagogic ”Gheorghe Lazar” din Cluj-Napoca au participat la o lectie de educatie juridica cu judecatorul dr. Cristi Danilet de la Tribunalul Cluj.

1 noiembrie 2018: Echipa Vedem Just, formata din Raluca si Diana, a ajuns la Liceul ”Grigore Moisil” din Bucuresti, unde curiozitatile juridice ale elevilor de la clasele a X-a, a XI-a si a XII-a au reprezentat principala provocare a zilei. 1 noiembrie 2018 a inceput cu dreptul… de-a dreptul!

1 noiembrie 2018: La Apollonia Radio din Iasi, despre bullying. In studio au fost presedintele Asociatiei ROR, Roxana Oana Rotaru, consilierul juridic Oana Diacon, Claudiu Mercas, Agent sef adjunct la Biroul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii din cadrul Inspectoratul Judetean de Politie Iasi. Prin telefon au intervenit judecatorul dr. Cristi Danilet si directorul adjunct al Colegiului National ”Emil Racovita” din Iasi, prof. Mihaela Vlioncu.

Lucian Checherita
Presedinte VeDem Just

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii