Secţiuni » Arii de practică » Business » Proprietate intelectuală
Proprietate intelectuală
DezbateriCărţiProfesionişti

Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală. Anunţul de post vacant — Director executiv adjunct
10.12.2018 | Elena ALBU

Secţiuni: Comunicare profesională, Dreptul proprietatii intelectuale, Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust
Elena ALBU

Elena ALBU

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria CA 441/1 din 07 decembrie 2018 a fost publicat Anunţul de post vacant — Director executiv adjunct.

Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO) (denumit în continuare „oficiul”) caută candidați pentru ocuparea postului de director executiv adjunct al oficiului.

Atribuţii

Conform articolului 157 alineatul (5) din Regulamentul privind marca UE, directorul executiv adjunct asistă directorul executiv în îndeplinirea sarcinilor.

Dacă directorul executiv este absent sau nu este disponibil, directorul executiv adjunct sau unul dintre directorii executivi adjuncți îl înlocuiește conform procedurii stabilite de consiliul de administrație al oficiului.

În plus, directorul executiv adjunct furnizează consiliere și contribuții la anumite dosare, la elaborarea de politici și stabilirea obiectivelor strategice și îndeplinește sarcinile specifice de conducere convenite cu directorul executiv.

Condiții generale
— să fie resortisanți ai unuia dintre statele membre ale Uniunii Europene și să beneficieze de drepturi cetățenești depline;
— să își fi îndeplinit obligațiile impuse de lege cu privire la serviciul militar;
— să prezinte garanțiile morale (6) corespunzătoare îndeplinirii atribuțiilor respective;

— să fie apți fizic pentru exercitarea atribuțiilor;
— să fie capabili să încheie un mandat complet de 5 ani, calculat începând cu data estimată a intrării în funcție, înainte de a ajunge la vârsta de pensionare care se stabilește la sfârșitul lunii în care candidatul împlinește vârsta de 66 de ani (7). Data prevăzută pentru intrarea în funcție este 1 octombrie 2019.

Studii
— să aibă un nivel de educație echivalent unui ciclu complet de studii universitare absolvite cu diplomă, dacă durata normală a studiilor universitare este de patru ani sau mai mult;
SAU
— să aibă un nivel de educație echivalent unui ciclu complet de studii universitare absolvite cu diplomă și experiență profesională de cel puțin un an, dacă durata normală a studiilor universitare este de cel puțin trei ani.

Experiență profesională

Până la termenul de depune a candidaturii, să aibă o experiență profesională de minimum 15 ani (16 ani dacă are studii universitare cu durata de trei ani) în domeniu, dobândită după data obținerii diplomei relevante.

Din acești 15 ani de experiență profesională, cel puțin cinci ani trebuie să fi fost efectuați într-un domeniu comparabil cu activitățile oficiului.

În plus, trebuie să fi deținut o funcție superioară de conducere cel puțin cinci ani din cei 15 ani de experiență profesională (8).

Perioadele de experiență profesională într-un domeniu comparabil cu activitățile oficiului și de experiență profesională dobândită într-o funcție superioară de conducere se pot suprapune.

Competențe lingvistice
— să cunoască temeinic una dintre limbile oficiale ale Uniunii Europene (nivel minim C1) – Limba 1
— să cunoască la nivel satisfăcător una dintre limbile oficiului (nivel minim B2) în măsura necesară pentru îndeplinirea sarcinilor – Limba 2.

Depunerea candidaturii

Candidaturile se pot depune de preferință prin e-mail la următoarea adresă:

MBBCSecretariat@euipo.europa.eu, folosind formularul de candidatură disponibil pe site-ul oficiului:

https://euipo.europa.eu/ohimportal/en/vacancies

Pentru candidaturile trimise prin curierat, se va folosi următoarea adresă:

Chairperson of the Management Board

EUIPO – European Union Intellectual Property Office

Avenida de Europa, 4

03008 Alicante

SPANIA

Candidaturile trebuie să ajungă până la data de 18 ianuarie 2019 înainte de miezul nopții.

Vă rugăm să rețineți, în special, că trebuie completate toate secțiunile formularului. Un formular de candidatură incomplet (de exemplu, care conține observații de genul „a se vedea CV-ul anexat sau scrisoarea de motivație anexată”) nu va fi luat în considerare.

Candidaților invitați la interviu (a se vedea punctul 5 „Procedura de selecție”) li se va cere să prezinte până la data interviului documentele justificative privind cerințele de bază prevăzute și alte calificări și experiența necesare menționate în formularul de candidatură:
— copie după un document de identitate (de exemplu, pașaport sau carte de identitate);
— copii după diplome;
— copii după adeverințe care să ateste experiența profesională menționată la punctul 3.

Alte documente, în special CV-uri, nu vor fi luate în considerare. De reținut, în special, că o calificare sau experiență profesională care nu este atestată printr-o dovadă documentară, de exemplu copii după diplome sau adeverințe de muncă, nu va fi luată în considerare și poate duce la respingerea candidaturii.

Consilier juridic Elena Albu

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti